Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'de Güler sancısı

CHP'li Birgül Ayman Güler'in ırkçı çıkışı, genel kamuoyundan sert tepki alsa da CHP yönetimi ve tabanı için aynı şeyi söylemek zor.
İl başkanlarından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 7 Şubat'ta 100'e yakın belediye başkanıyla bir araya gelecek.
O toplantıda başta Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün ve Posof Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit gibi bazı başkanların sert tepki vermesi bekleniyor.
Artvin Belediye Başkanı Özgün şöyle diyor: "Nüfus cüzdanımda Türk yazmıyor, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yazıyor. Benim üst kimliğim bu. Türk- Kürt eşit değilmiş sözü doğru değil. Bu ülkede barış olacaksa, analar ağlamayacaksa bir CHP'li olarak hükümetin her türlü girişimine destek veririm."
Aydın İl Başkanı'nın konuşmasını "Bir MHP'liden farkı yok" diye değerlendiren Posof Belediye Başkanı Şükrü Özyiğit ise şunları söylüyor:
"Bu dilden vazgeçilmesi gerekiyor. Tepki koymak gibi bir düşüncemiz var. Bunu yapmazsak vicdani sorumluluğumuzu yerine getirmemiş oluruz."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA