Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Siyasetçilere, 'bakış açınızı değiştirin' çağrısı

Kürt meselesi yüz yılı da aşan eski bir sorun... Ama son 88 yılda daha karmaşık ve içinden çıkılamaz hale geldiği de açık. Ağırlıkla askeri bürokrasinin kapsama alanına giren bu sorunla, nihayet birkaç yıldır sivil siyaset gerçek anlamda ilgilenebiliyor.
Zekâ problemlerinde hep söylenir: "Sorunu çözmek için bakış açınızı değiştirin..." Adalet Bakanı Sadullah Ergin de milletvekillerini "kafa yormaya" çağırırken benzer bir yol izliyor:
"Değerli arkadaşlar, bir devlet aklı, hafızası düşünün ki tam seksen sekiz yıldır bir sorun alanına ilişkin teşhisler yapıyor ve bu teşhislere dayalı tedaviler öneriyor ve uyguluyor ama teşhis ve tedavi uygulandığında bakıyorsunuz hastalık daha müzmin hale geliyor, sorun kronikleşiyor. Buradan şunu söylemek mümkün: Ya teşhiste yanlış var ya uyguladığınız tedavide... Ve 'Seksen sekiz yıldır sonuç vermeyen, hastalığı başka yerlere eviren, daha da kökleştiren bu yöntemleri bugün de devam ettirin' demek ne kadar vatanperverliktir? Bu soru üzerine kafa yormamız gerekir diye düşünüyorum."
Sadece milletvekillerinin değil, hepimizin kafa yorması gerekiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA