Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kostantiniyye'den İstanbul'a

Bunca yoğunluğa, hırpalanmaya rağmen İstanbul hala dünyanın en güzel şehri... Bu yüzden Nedim'in o güzel şiiri hala geçerliliğini koruyor.
"Bu şehr-i Stanbul ki bi misl ü bahadır/ Bir sengine yekpare Acem mülkü fedadır"
Suna ve İnan Kıraç Vakfı, bu İstanbul'un Boğaziçi'ne ait 1870'ten XX. Yüzyıla çekilmiş fotoğraflarının yer aldığı bir kitap yayınladı. "Kostantiniyye'den İstanbul'a" isimli kitabın 2006'da yayınlanan ilkinde, Avrupa Yakası, ikincisinde Boğaziçi'nin Anadolu yakası fotoğrafları var. Mimar Dr. M. Sinan Genim'in hazırladığı kitap, bizi 100-150 yıl önceye götürerek sakin ama muhteşem İstanbul'la buluşturuyor.
Anadolu Kavağı, Tokat Deresi Mesiresi ve Beykoz Çayırı, Yuşa Tepesi'ne Bir Gezi, Yine Yuşa Tepesi'nde öküzlerin çektiği Koçu Arabası, 1908 tarihli Beykoz Boğaziçi Gazinosu ve Çubuklu Açıklarında Lüfer Avı gibi onlarca güzel fotoğrafla eski İstanbul bugün taşınıyor. Emeği geçen herkese teşekkürler...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA