Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Çekmeköy; bir köyden yaşanabilir bir şehir yaratmak

İstanbul'daki yoğun yapılaşmanın en az hissedildiği yerlerden biri Çekmeköy... Düne kadar gerçekten "köy" diyebileceğimiz Ömerli, Taşdelen ve Alemdağ'ın bir araya gelmesiyle oluşan bu güzel ilçe, son 4 yılda bambaşka bir çehreye kavuşmuş...
Bu yeni çehrenin ipuçlarını yeni belediye binası, düzenli siteler, yollar ve yeşil çevresi veriyor. Köyden kente dönüşü o binaya ayak atar atmaz hissediyorsunuz.
Hafta içinde önce o binayı sonra da Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve ekibiyle birlikte "Yeni Çekmeköy"ü gezdim.
Çekmeköy, İstanbul'un hem merkezine çok yakın hem de doğayla içiçe modern bir şehir olma yolunda ilerliyor, Kısa da olsa belediye Başkanı Poyraz'la son 4 yılda, bir belediyenin neler yapabileceğini konuştuk.
Yapılanları alt alta yazsam sığmaz ama Çekmeköy'ün öne çıkan iki önemli özelliği dikkat çekiyor: Birincisi Çekmekköy İstanbul'un ormanı ve yeşili en bol ilçelerinden biri. Ormanda, parklar, yürüyüş ve bisiklet yolları, yeme-içme mekânlarına kadar onlarca şey var.
İkincisi
Çekmeköy İstanbul'un yeni eğitim merkezi... Henüz tam bilinmiyor ama başta Özyeğin Üniversitesi olmak üzere İstanbul Erkek Lisesi'nden Anafen'e aklınıza gelebilecek en seçkin okullar orada...
Başkan Poyraz, ayrılırken şöyle diyor: "Yeni bir belediyeyiz ama 4 yıda altyapıdan derelerin işlahına önemli yatırımlar yaptık. Büyükşehirin katkısıyla metro da geliyor. Ve tek kuruş borcumuz yok. Bize oy vermeyenler bile bu hizmetten memnuniyetlerini bir biçimde gösteriyor. Bu da bize yetiyor."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA