Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Reyhanlı provokasyonu

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırı, çözüm sürecinin dönüm noktası 8 Mayıs'taki çekilmenin hemen ardından gelmesi hiç şaşırtıcı olmadı. Çünkü Kürt kartının devreden çıkması bölgesel ve bazı küresel güçleri rahatsız ettiği çok açık...
Bu da bir saldırı beklentisi yaratıyordu.
Bilinmeyen ise nerede ve ne zaman olacağıydı.
Çatışmanın sürmesini isteyenler bunu, PKK içi ve çevresinden çok bekledi ama olmadı. Oradan gelmemesi onları daha da öfkelendirdi ki Alevi-Sünni çatışma zemini yaratmak için Reyhanlı seçildi.
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş birkaç gün önce bunun işaretini vermişti: "Bu saatten sonra oluşacak provokasyonun ben içeriden olacağına ihtimal vermiyorum. Olabilecek provokasyon dış desteklerle süreci bozmaya yönelik olabilir. Buna karşı dikkatli olmak lazım."
Başbakan Erdoğan
'ın ABD gezisi öncesi gerçekleşen bu saldırıyla birkaç şey hedeflenmiş olabilir.
İlk akla gelen çözüm sürecini sabote edemeyenlerin onun yerine yeni bir çatışma aksını devreye sokmak, ikincisi ise bizzat Türkiye'yi çatışmanın içine çekmek...
Bu tuzak birkaç kez kuruldu.
Türkiye'nin dikkatli olması lazım... Dün Başbakan Erdoğan da bunun altını çizdi: "Bu konularda çok çok dikkatli olmamız lazım."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA