Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Gezi Parkı, sol ve ABD emperyalizmi

Eylem sırasında Gezi Parkı'nı gezerken eylemcilerden biriyle aramızda ilginç bir diyalog geçti.
Orta yaşlı eylemci beni tanıdığını belirterek şöyle dedi: "Sizi tanıyorum, eskiden iyi şeyler yazardınız ama şimdi Amerikancı oldunuz."
Bu tür bir zeminin insanları nasıl pervasız ve dikkatsiz yaptığını bildiğim için o suçlamaya cevap verme gereği duymadım. Ama bir şey dikkatimi çekti: Orada ABD aleyhtarı bir hava yoktu. Oysa başta CHP olmak üzere Gezi'ye destek veren bütün sol örgütlerin alamet-i farikaları "Kahrolsun ABD emperyalizmi" sloganıydı. Bunu CHP gibi merkezdeki bir partinin başkanı bile zaman zaman kullandı.
Ama Gezi direnişi boyunca bu sloganı hiç duymadım. Durumu eski CHP'li bir milletvekiline sordum. Cevabı manidardı:
"Evet, komplolara inanmıyorum ama bu da enteresan bir durum. Sanki herkes anlaşmış gibi hiç ABD aleyhine slogan atılmadı."

HOŞ GELDİN...
Sabah'ın yazar kadrosuna genç bir isim daha katıldı: Rasim Ozan Kütahyalı... Kütahyalı'yı, televizyonlardaki tartışma programlarından tanıyorsunuz. İlk TV programına da -sanıyorum 2008 yılıydı- birlikte çıkmıştık. Sivil duruşu ve kıvrak zekâsıyla kısa sürede ilgi odağı olmayı başaran Kütahyalı'ya "hoş geldin" diyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA