Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Bakırköy'de dinozorlu Botanik Parkı

Son dönemde belediyelerin hizmet yarışı içinde olmaları sevindirici... Hem halka yararlı işler yapılıyor, hem de şehir güzelleşiyor.
Bildiğim kadarıyla İstanbul'un Bakırköy gibi ilçelerinde deprem dışında öyle ciddi bir altyapı sorunu yok. En temel ihtiyaç ise yeşil alan ve parklar. Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, konuta açılsa milyarlık rant sağlayacak bir alanı "Botanik Park"ı yaparak sosyal demokrat ölçü olabilecek bir adım attı.
Birkaç gün önce Bakırköy Adliye binasının önündeki bu parkı Başkan Yardımcısı Turgay Akbal'la gezdim. Gerçekten etkileyiciydi. Eski bir Bakırköylü olarak umutlandım. İçinde 5 bin metrekarelik bir göleti, çağlayanı, yürüyüş parkurları, 300 bine yakın bitkinin yer aldığı tematik bahçeleri, hareket eden devasa dinozor maketleri, pegasus atları ve sosyal tesisleri görülmeye değerdi.
Hepsi bir yana belki de en anlamlısı, tüm belediyelerin örnek alması gereken çocuk oyun alanıydı. Çocuk sahibi olanlar iyi bilir, en azından hafta sonu çocukları gezdirecek, vakit geçirtecek yer bulmak ciddi bir mesele.
Botanik Parkı'ndaki çocuk oyun alanı bu açıdan çok öğretici. Her etkinlik bir iş makinesi gibi düşünülmüş. Çocuk kum ve suyla oynarken ortak bir iş yapmayı öğreniyor ve el becerisini geliştiriyor.
Tabii bu parkı farklı kılan sadece bu değil. Parkın aydınlatması üç adet rüzgar türbiniyle, sulaması da otomatik sistemle karşılanıyor. Harika bir park, mutlaka görün derim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA