Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İkinci Kırkpınar ve İstanbul olimpiyatları

Edirne Kırkpınar'daki yağlı güreşler biliniyor ama İstanbul'da böyle bir etkinliğin yapıldığı pek bilinmiyor.
Pazar öğleden sonra İstanbul Sancaktepe'deydim. Belediye tarafından Samandıra çayırında düzenlenen "20.
Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri
" etkinliğine katıldım.
Güreşin futbol veya basketbol kadar izleyicisi tabii ki yok. Hele yaz sıcağında kimse gelmeyebilir diye düşündüm. Ama durumun öyle olmadığını gördüm. Tribünler tıklım tıklım doluydu. Ata sporu güreş hâlâ ilgi çekiyordu.
Sunumu yapan "cazgır"ların âşıkları aratmayan sözleri, işadamlarının "ağalık" konusundaki yarışmaları gerçekten hoştu.
"İkinci Kırkpınar" diye anılan Samandıra müsabakalarına AB Bakanı Egemen Bağış, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Poyraz, aralarında "Ağalık" yarışı ilgiyle izlenen Kadir Haberdar ve Ahmet Tüzün'ün de olduğu çok sayıda işadamı katılmıştı.
Bakan Bağış, siyasetin er meydanına, "dopingsiz" siyasetçilere dikkat çekip sözü İstanbul Olimpiyatları'na getirdi: "İstanbul tüm sıfatlara layık. Tek eksiği olimpiyat sıfatını da inşallah gelecek eylülde alacak.
Eğer İstanbul için bu karar alınırsa, çoğunluğu Müslüman bir şehirde ilk kez olimpiyat olacak.
"
Bakan Bağış, umutluydu ama umuduna gölge düşüren bir şikâyetten söz etti: "Bakın, Gezi Parkı'nda eylem yapanlar, iki defa İstanbul'un adaylığını düşürmek için başvurdu. Eğer İstanbul'a olimpiyatları vermezlerse bu onların yüzünden olacak."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA