Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Ağrı Üniversitesi'ne çağrı

Türkiye'nin serhat şehri Ağrı'da geçtiğimiz hafta çok anlamlı bir etkinlik gerçekleşti.
Kürtçeyi yaşatan dengbej geleneğinin en etkili ismi Evdale Zeynike festivali.
Ağrı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKYAD) tarafından düzenlenen festivale, aralarında AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, yazar Ahmet Aras ve AKYAD Başkanı Mehmet İzci'nin de bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
Panel, dengbej dinletisi ve tartışmaların yer aldığı festivalin en ilginç çıkışını ise eski AK Parti Milletvekili Mehmet Hanefi Alır yaptı.
Alır, Ağrı'nın iki önemli hazineye, Kürt dilinin üstadı Ahmedi Xani ve dengbejlerin piri Evdali Zeyniki'ye sahip olduğunu belirtip şöyle diyordu: "Barış sürecinin yaşandığı Türkiye'de bu güne kadar 9 üniversitede Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü açıldı. Bu önemli ve olumlu bir adım. Ama ne yazık ki bu dilin ve edebiyatın iki çınarı, Xani ve Zeyniki'nin memleketi Ağrı'da üniversite olmasına rağmen bu bölümler açılmadı. Buradan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ne sesleniyorum:
Xani'ye sahip çıkmadınız bari Zeyniki'ye sahip çıkın..."
Bu çağrıya ünlü işadamımız sevgili ağabeyimiz İbrahim Çeçen herhalde ilgisiz kalmaz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA