Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Beşiktaş'ın Çarşı Grubu'na yeni format

Beşiktaş-Galatasaray maçını izlemek için TV başına oturduğumda kaygılıydım ama "güzel maç olacak" diye düşünüyordum.
İkisi de oldu... Maç bitimine az bir süre kalana kadar her şey güzel ve sorun yok gibiydi. Gibiydi diyorum çünkü hükümete karşı "Sonbaharda kaos" çıkartmak isteyenlerin bir şeyler yapıp yapmayacağı belli değildi.
Hem maçı hem de sosyal medyayı bu gözle izledim. Eski bir milletvekilinin şu tweet'i bunun ilk ipucuydu:
"BJK-GS derbisindeyiz. 34. dakikaya dikkat!!!"
O andan itibaren kaygım daha da arttı. Nihayet maçın sonunda aylardır ekilen siyasi nefret sahaya çıktı ve güzelim maçı kirletti.
Ve saha öyle bir kirletildi ki kaos severler bile sahiplenemedi. Bu kaçınılmaz bir sondu. Kaosçuların ektiği, bumerang gibi kendilerini de vurmuştu. Sosyal olaylarda bazı anlar -34'ncü dakika gibi- sizin hoşunuza gidebilir ama sonrasına siz de hükmedemezsiniz.
Görüntülerde var, olayı kimin ve kimlerin başlattığı belli. Ama asıl önemli olan siyasi çıkar için böyle bir zemini teşvik etmek.
Her işte bir hayır var. Bazı kesimlerin spor sahalarından siyasi kaos beklentileri ancak bu kadar açık ve net topluma anlatılabilirdi.
Bu arada bir Beşiktaşlı olarak özellikle toplumla bağ kurmakta zorlanan siyasetçilerin kışkırttığı, destanlar yazdığı Çarşı Grubu'nun oturup düşünmesinde ve kendisine "yeni format" atmasında yarar var. Böyle giderse Beşiktaş çok büyük zarar görür.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA