Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

AK Parti İstanbul'da sürpriz istifa

İstanbul Büyükşehir adayları ne kadar önemliyse ilçe adayları da bir o kadar önemli. İstanbul kıran kırana bir yarışa hazırlanıyor. Her ilçe için bir oy fazla getiren isim ipi göğüsleyecek. Bu AK Parti için de CHP için de geçerli.
Geçen hafta AK Parti'nin İstanbul ilçelerindeki genel durumu kısaca yazmıştım. Banko ilçeler ve banko adaylar kadar süprizler de yaşanacak demiştim. O sürprizlerden biri yaşandı bile... Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın aday olmayacağı kesinleşince yerine kimin aday olacağı merakla bekleniyordu. İki güçlü isim vardı; Yardımcısı Hüseyin İpek ve AK Parti ilçe başkanı Temel Karadeniz. Karadeniz, hem görevinden istifa edip, hem de aday adaylığından çekilince İpek'in şansı arttı.
Şişli'de ne olacak?
Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye geçişi tamam da Şişli'de ne olacak? Acaba Sarıgül yerine kimi getirecek? AK Parti'nin Sarıgül'süz Şişli'de şansı var mı? CHP-Sarıgül birlikteliği bu şansı azaltsa da böyle düşünmeyenler de var. O isimlerin başında da AK Parti'den aday adayı olan Haliç Ünversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mansur Topçuoğlu geliyor.
Topçuoğlu genç bir isim ve Sarıgül kadar sokağa inen ve toplumun her kesimiyle ilişkisi olan biri... Aday olur mu bilinmez ama CHP-Sarıgül birlikteliğinin güçlü olduğu bir yerde ortaya çıkması bile cesaret işi. Sarıgül'ün Şişli'deki belirleyici olacağı kesin. Bakalım kendi arkadaşlarından Eyüp Birgün mü, Doğan Kılıç mı aday olacak yoksa CHP'den gelen Hıdır Tanrıverdi mi? İstanbul kadar olmasa da Şişli seçimleri de ilgiyle izlenecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA