Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Sokak Twitter'ı geliyor

Yerel seçim nedeniyle kamuoyu yoklamaları bugünlerde hayli revaçta. Hangi parti önde, hangi aday kaç oy alacak herkes merak ediyor.
Ama aynı zamanda derin bir dönüşümden geçen Türkiye toplumunun beklentileri, birbirleriyle ilişkileri, farklılıkları ve uyum noktaları da merak ediliyor.
Birkaç gün önce İstanbul Beşiktaş Meydanı'nda teknolojide nereye geldiğimizi gösteren çarpıcı bir performans sergilendi.
"Farklı Renklerin Uyumu" adıyla sergilenen performansta, kamusal mekânları paylaşan bireylerin benzerlik veya farklılıkları ortaya çıkartılıyor.
Yani İstanbul Beşiktaş Meydanı'yla aynı anda Paris veya Kahire'deki ya da Diyarbakır'daki bir meydanın nabzını tutmak mümkün.
Bunun için cebinizdeki akıllı telefonlar ve meydanlardaki cephe ekranları yetiyor.
Mahir Yavuz ve Orkan Telhan'ın geliştirdiği yazılım programı herhangi bir saatte herhangi bir meydanda devreye girip, toplumun nabzını tutmak için ölçüm yapabiliyor.
Her şey canlı... Bir anlamda sokak Twitter'ı bu. Anlaşılan böyle giderse araştırma şirketleri tarih olacak.
Birkaç gün önce Beşiktaş Meydanı'nda 5-6 soruluk bir ölçüm yapıldı. Arapça, Ermenice, Kürtçe ve Zazaca dahil olmak üzere çok sayıda farklı dil kullanıldı ve sorular 22 dile çevrildi. Gördüğünüz gibi dünya giderek küçülüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA