Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Broadway artık İstanbul'da

İstanbul'un, dünyanın yeni cazibe merkezi olacağına ilişkin onlarca işaret var ve bunlar tek tek hayata geçiyor.
Onlardan biri de dünya standartlarında bir konser salonuna sahip olması.
Nihayet o salon açıldı. Önceki akşam İstanbul'un yeni cazibe merkezi Zorlu Center'ın Performans Sanatları Merkezi'nde ünlü Broadway müzikali Jersey Boys'u izledim.
Sadece onu değil, artık İstanbullular, Türkiyeliler hatta yakın coğrafyamızda yaşayanlar yıllardır Broadway'de ve dünyanın önemli merkezlerinde sahnelenen Jersey Boys müzikali gibi çok sayıda ünlü yapıtı İstanbul'da izleyebilecek.
İlk geceye İstanbul'un sanat ve iş dünyasının önde gelen isimleri katılmıştı. Ama en ilginç konuk New York'tan gelmişti.
Broadway'in en büyük yapımcılarından Nederlander Worldwide Entertainment'in sahibi baba Robert Nederlander'in İstanbul'a gelmesi başlı başına önem taşıyor.
Aileyi ikna edip İstanbul'a getiren Ahmet Zorlu kısa konuşmasında şöyle diyordu: "Artık New York'a veya Londra'ya gitmenize gerek yok.
Broadway'i ayağınıza getirdik.
"
Birkaç yıl önce New York'ta o çok bilinen Batı Yakasının Hikâyesi'ni Broadway'de izlemiştim. O salonla, Zorlu Center'in İstanbul'a kazandırdığı salonu zevkle kıyasladım. Fuayesi, Akustiği ve mimarisiyle Zorlu'daki Performans Sanatları Merkezi çok daha etkileyici.
İstanbul, kendisine yakışan bir salona kavuştu. Emeği geçenleri kutluyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA