Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İstanbul'da seçim hesabı değişebilir

Başbakan Erdoğan, bir kez daha beklentileri aşan siyasi hamlesiyle ezberleri bozdu.
Diyarbakır'daki büyük fotoğrafın dalga dalga bölgeyi etkilemesini zaman içinde göreceğiz ama Türkiye'yi derinden etkilediğini şimdiden söyleyebiliriz.
Yeni bir dönem başlıyor. Bu yeni dönemin en temel yanı sivil siyasetin öne çıkmasıdır. Diyarbakır fotoğrafı, sivil siyasetin başarısıdır. Son 30 yıldaki şiddet ve çatışmanın, ölüm ve yıkımdan başka şey getirmediğini gördük.
Her barış adımı da kanla, komployla bastırıldı. İlk kez her türlü karşı çıkışa, komploya rağmen Türkiye, yıllarca korkutulduğu barış ve demokrasiyi deniyor.
Sorunlarını görüşerek çözüyor. Bunun gideceği yer, özgürlük ve demokrasi olacak. Sadece şu rakamlar bile bölgenin kısa sürede nasıl zenginleşebileceğini gösteriyor.
Sabah yazarı Süleyman Yaşar şöyle diyor: "2018'de Kürt bölgesinden ihraç edilen petrolün tutarı yılda 108 milyar doları bulacak. Kuzey Irak Kürt Bölgesi'nin şu anda 5 bin 300 dolar olan fert başına geliri 55 bin dolara yükselecek. İşte bu nedenle bölgede artık elinde silahla dolaşmak anlamsız olacak."
Bu anlamsızlığı Başbakan Erdoğan, gördüğü ve cesaretle üzerine gittiği için hâlâ destek görüyor ve hâlâ en değişimci ve devrimci lider.
Türkiye meselelerine bu gözle bakan ve siyaset üreten başka bir alternatif siyaset de yok. Muhalefet bu durumda olduğu ve AK Parti de temel sorunlara çözüm ürettiği ve değişimci olduğu için destek görüyor.
Diyarbakır fotoğrafı muhalefetin bu kısırlığını da değiştirecek. Öcalan, bunu Newroz konuşmasıyla öngörmüş ve sinyal vermişti. O sinyali algılamakta zorlananlar var ama değişim talebi de onları zorluyor.
Alın BDP'nin son iki tavrını... BDP'nin, Barzani'yle buluşmaya karşı yumuşaması ve önceki gün de Sırrı Süreyya Önder'in HDP'den İstanbul Büyükşehir aday adayı olacağını açıklaması bunun göstergesi.
Sivil siyaset açısından ikincisi de birincisi kadar önemli. Çünkü Önder, aday olursa uzun süredir "AK Parti gitsin"cilerin kotarmaya çalıştığı gizli ittifak çöker ve İstanbul hesapları altüst olur. İstanbul'da sürpriz geri çekilmeler ve gelişmeler kimseyi şaşırtmasın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA