Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'de Tekin isyanı

CHP'nin İstanbul Büyükşehir adaylığı hâlâ netleşmedi. Anlaşılan bir süre daha bu belirsizlik sürecek. Mustafa Sarıgül'ün ön seçim istemesi, Gürsel Tekin'in adaylık iddiasını sürdürmesi kafalarda soru işareti yaratıyor.
O soru da kulislerde soruluyor; Acaba Sarıgül aday olmamak için bir gerekçe mi arıyor? İşin doğrusu bu saatten sonra bu ihtimal biraz zor ama buna inananların sayısı da hayli fazla. Sarıgül ise hâlâ iddiasını sürdürüyor: "31 Mart sabahı Büyükşehir'de buluşuruz."
CHP'deki belirsizlik sadece bu kadar değil. Hafta başında CHP MKYK toplantısında beklenmeyen bir olay yaşandı. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin İstanbul'da izlenen aday belirleme yöntemlerine karşı çok sert bir konuşma yaptı... Muhatabı büyük olasılıkla Gökhan Günaydın ve İstanbul yönetimiydi. Tekin'in şu minvalde konuştuğu söyleniyor:
"İstanbul'u bilmeden, bölgelerdeki insanlarla partililerle konuşmadan yöntem belirleniyor. Bunun hesabını kurultayda vereceksiniz."
Bu sert sözler üzerine CHP lideri Kılıçdaroğlu devreye giriyor ve şöyle dediği söyleniyor:
"Gürsel Bey kurultaya bırakmayalım burada konuşalım ve gereğini yapalım."
Bu konuşmadan sonra Tekin, uzun uzun İstanbul'daki durumu ve kimlerle kazanılacağını anlatır. Üç de isim verir: Hüseyin Sipahi, Cemil Ekşi ve Muhammet Çakmak.
Kılıçdaroğlu isimleri hemen Ankara'ya çağırır ve konuşur. Anlayacağınız CHP İstanbul'da işler çok karışık. Eski Çekmeköy Belediye Başkanı Hüseyin Sipahi'nin Sarıgül'e yakınlığı biliniyor. Bu nedenle Şişli'den aday gösterilme ihtimali yüksek. Ancak Tekin de Sipahi'ye destek veriyor. Bu da işi biraz karmaşık hale getiriyor.
İstanbul Maltepe aday adayı Cemil Ekşi'nin ise Tuzla'ya gitmesi istenmiş ama o hâlâ Maltepe'de direniyor.
CHP bu sorunları aşıp seçim kampanyasına başlayacak mı doğrusu çok merak ediyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA