Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'de İstanbul bilmecesi sürüyor

CHP birçok ili açıkladı ama hâlâ üç büyük şehir duruyor. En önemlisi de İstanbul.
İstanbul'da tam anlamıyla bir bilinmezlik sürüyor.
Gelmesi yılan hikâyesine dönen Mustafa Sarıgül CHP'ye geldi ama hâlâ adaylığını açıklamaması ilginç. Geziyor, miting yapıyor, ön seçim istiyor ama adaylığını açıklamıyor.
Neden acaba?
Kulislerde TDH Genel Sekreteri Hasan Aydın'ın hâlâ CHP'ye üye olmaması da manidar bulunuyor. Tüm bunlar bir taktik mi yoksa geri dönüş kapısı mı açık bırakılıyor belli değil. Bir de şu ihtimalden söz ediliyor:
İstanbul sermayesi Türkiye'nin genel siyasi gidişini izliyor ve ona göre karar verecek.
CHP'de olup bitenlere akıl sır erdirmek zor. Partinin sadece İstanbul adayı değil, ilçe adaylarını belirleme yöntemleri de tartışmalı.
Mevcut 13 belediye hiç hesaba katılmıyor.
Etkili olup olmayacağı bilinmeyen 17 ilçede ise sandık konularak eğilim yoklaması yapılıyor.
Yapılacak ama çıkacak ilk 6 aday içinden biri başkan adayı olarak atanacak. Yani ne tam ön seçim olacak ne de atama. Ucube bir durum. Dahası 9 belediye neden ayrı tutuldu o da bilinmiyor.
Kadıköy ve Bakırköy gibi güçlü ilçeler bu kategoride olmadığı için kendi içinde bir yarış sürüyor. Kadıköy'de dört dönemi tamamlayan Selami Öztürk, "Yola devam" dese de Gürsel Tekin'in desteklediği Zafer Nuhoğlu peşini bırakmıyor. Şimdi bu yarışa sürpriz bir isim daha katılıyor; Sarıgül'e de Tekin'e de yakınlığıyla bilinen eski Çekmeköy Belediye başkan adayı Hüseyin Sipahi. "Nasıl olur?" demeyin siyasette her an her şey olabilir.
Bakırköy'de ise Sarıgül'le barıştırılan Ateş Ünal Erzen şansını koruyor. Ancak Bakırköy'ün iki dönem sonra yeni yüz arayışı da güçlü. Öne çıkan isim Show TV'nin kurucularından ve Net Holding'in CEO'su Ceyhun Yağlıcıoğlu. Bakırköyspor'un asbaşkanlığını da yapan Yağlıcıoğlu hayli iddialı: "Gerçek bir Bakırköylü olarak ilçemi dünyayla buluşturup çağ atlatmak istiyorum."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA