Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Zor seçim ve İstanbul adayları

Yerel seçimlere üç ay kala art arda başlatılan operasyonların asıl hedefinin seçimler olduğu çok açık. İzmir örneği de bunu gösteriyor.
Geçmiş yıllarda bu tür kirli hesaplarla siyasetin dizayn edilmesi kolaydı ama günümüzde çok zor. Her şey göz önünde oluyor ve gerçekler gizlenemiyor.
Bu nedenle kumpasçılar hedefe ulaşamayacak görünüyor.
Ama buna rağmen siyasetçilerin işi de kolay değil.
Önümüzde zor ve sürekli kuşatma altında olan bir seçim var ve bu seçim, Türkiye'nin önümüzdeki yıllarını da derinden etkileyecek.
Bu nedenle aday seçimi eskisiyle kıyaslanmayacak kadar hassas yürütülüyor. Başbakan Erdoğan'ın Japonya'ya gitmeden önce 7 saat süren İstanbul toplantısında yaptığı tespit dikkat çekici. İki temel ölçüden söz ediyor: "Güvenirliğe ve kazanacak adaylara öncelik verin."
CHP de başka bir pencereden bakarak bu dönemde seçim kazanmak için her yolu deniyor.
Şimdi gelelim bu ölçüler ışığında İstanbul'un bazı ilçelerindeki son duruma ve olası sürpriz adaylara...

AK Parti ve CHP'de öne çıkanlar
Sarıyer
: AK Parti geçen seçimlerde kaybettiği Sarıyer'i yeniden almak istiyor. Peki, kiminle alacak? Adı geçen 4 aday adayı arasında son gelişmelerden sonra iki isim öne çıkıyor: Selami Uzun ve Şems Çakıroğlu. Ancak "Kelkit Vadisi"ne de hitap eden Uzun finale daha yakın görünüyor. Bir de sürpriz isim var; Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman. Sokakta karşılığı olan Karaman'ın aday olması da şaşırtıcı olmaz.
Sarıyer'de CHP'de mevcut başkan Şükrü Genç'in durumu belirsiz...
Çünkü aday adayları arasında bölgede de sevilen bir isim var: Erol Aydın. Eski bakan Hüsamettin Özkan'a yakınlığıyla bilinen Aydın'a Sarıgül de destek veriyor. Beylikdüzü: En kritik ilçelerden biri. Olası bir seçimde AK Parti'nin ilçe düzeyindeki oyu yüzde 46. Ancak mevcut başkanın oyu bunun çok gerisinde. İki güçlü aday adayı var: Vehbi Orakçı ve Velittin Küçük. Küçük'ün son gelişmeler nedeniyle şansının azaldığı konuşuluyor. Sürpriz yapacak isim Milli Görüş geleneğinden gelen ve bağımsız adaylığıyla da karşılığı olan Vehbi Orakçı...
Orakçı, her kesimden oy alma potansiyeli olduğu gibi gündemde kalmayı da başaran bir isim. Esenyurt: İstanbul'un önemli ilçelerinden Esenyurt'ta AK Parti'nin mevcut başkanı Necmi Kadıoğlu etkili ama bir o kadar da tartışılan bir isim.
Büyükçekmece adaylığı teklif edildi ama kabul etmedi. O yapılmazsa tek alternatif var; sokakta hissedilen ve giderek konuşulmaya başlayan Yunus Kalkan. CHP ise büyük olasılıkla eski belediye başkanı Gürbüz Çapan'ı aday yapacak. Arnavutköy: AK Parti güçlü ve sokakta çalışmalarıyla dikkat çeken aday adayı ise Abdullah Demirhan.
Büyükçekmece:
AK Parti'nin kazanmak istediği bir ilçe. Şu ana kadar ortaya çıkan en güçlü isim Murat Hazıroğlu.
CHP'nin adayı ise değişmeyecek gibi görünüyor: Hasan Akgün.
AK Parti'de aday olmaları muhtemel birkaç isimden de söz ediliyor; Milletvekili Tülay Kaynarca, istifa eden İDO Müdürü Ahmet Paksoy ve KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım.
Paksoy'un Ataşehir'i istediği biliniyor.
Kaynarca'nın Silivri için, Yıldırım'ın ise Ümraniye ve Üsküdar için adı geçiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA