Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Baykal ve Kılıçdaroğlu'na birer soru

Önceki gün eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bir televizyona konuştu.
Uzun uzun son operasyonları değerlendirdi ve ne yapılması gerektiğini söyledi. Daha önce de yazdığım için sabırla seçilmişlere sahip çıkıp çıkmayacağını bekledim.
Ama ne mümkün... Arada bir komplodan, hatta kendisine düzenlenen kirli kaset operasyonundan söz etti ama geldiği nokta farklı söylüyormuş gibi yapmasına rağmen Kılıçdaroğlu'ndan farklı değildi.
Bu yüzden devreye girmesi karşılık bulmadı.
Bulmadı çünkü Baykal da operasyonu yaptıran paralel yapı tehlikesini ciddiye almadı ve hükümeti suçladı. Yani seçilmişlere kurulan komployu görmezlikten geldi.
O daha çok, seçimlere üç ay kala yapılan ve arkası da gelen operasyonlarda yolsuzluk boyutunu "Çok etkileyici, görmezlikten gelinemeyecek olan, ciddi muazzam bir olay" olarak niteleyip öne çıkardı. Yani Baykal, kendi deyimiyle operasyonun sızmaması gereken içeriğini önemsedi. Peki, Sayın Baykal, sizi CHP Genel Başkanlığı'ndan eden kirli tezgâh kasetinin, komplo boyutu mu önemliydi yoksa içeriği mi? Toplumun ezici çoğunluğu her iki olayda komplo olduğuna inanıyor.
Bir soru da Kemal Kılıçdaroğlu'na...
17 Aralık operasyonuyla ortalığa saçılan ayakkabı kutuları, para sayma makineleri üzerinden yaptığınız hırsızlık eleştirilerinin bir benzerini neden Fethullah Gülen'in internete düşen konuşmalarıyla ilgili yapmadınız?
O konuşmalarda ortaya çıkan, bir dini cemaat liderinin Koç Grubu'na ait Tüpraş denetimleriyle ilgili bilgi vermesi, BDDK'da köstebeklerinin olması sizce normal mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA