Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

AK Parti'nin İstanbul aday seçimi

Yerel seçimlere az kaldı ama hâlâ partiler ilçe adaylarını tam olarak açıklamadı. AK Parti de 35'e yakın ilçe adayının ismi açıklandı ama henüz kesinleşmedi. Sanıyorum bu pazar netleşecek.
Ortada yeni bir isim yok. Bir yanda mevcut başkanlar yerini koruyor, öte yanda ise elinde olmayan ilçelerde bir iki isim hariç hep ilçe başkanları atanmış durumda. Bir anlamda örgüt ön plana çıkartılıyor.
Bunun nedeni de içinden geçtiğimiz konjonktür. Kritik bir süreç. Örgüte mesaj verilmesi, içe dönülmesi önemli ama seçim kazanma da bir o kadar önemli.
Bu açıdan bakınca, güçlü başkanları bir yana bırakıyorum, Küçükçekmece ve Bayrampaşa gibi İstanbul'un etkili ilçeleri AK Parti'yi zorlayacak görünmüyor. Eyüp, Beykoz ve Beylikdüzü ise aday seçimi iyi olmazsa kritik ilçelerden...
Yeni isimlerden Şişli'de Mukadder Başeğmez'in siyasi tecrübesiyle rakibine kök söktüreceğini, Sedat Özsoy'un ise Sarıyer'de sürpriz yapabileceğini şimdiden söyleyebiliriz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA