Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Dinlemeleri kim yaptı?

Bugünlerde devreye giren "Paralel Yapı"nın emniyetteki kadrolarına yönelik operasyonlar turnusol kâğıdı işlevi görüyor.
Kimin nerede durduğu, kimin neyi savunduğu birbirine karıştı. Bunun nedeni Türkiye'nin derin bir dönüşüm yaşaması. Kafaları karıştıran da Gülen Cemaati'ni yönetenlerin bu derin dönüşümde aldıkları rol. Bu yapı, mağdur ve mazlumu oynayarak, 2010'a kadar "değişimden" yana görünüp devlet içinde "paralel" kadrolaşmasını sürdürdü.
Bunu yaparken de tıpkı bürokratik oligarşi gibi herkesi aldattılar. Çünkü onlar, eski devletin toplumsal muhalefeti durdurmak, değişim isteğini engellemek için devreye soktuğu "bürokratik oligarşi"nin yeni versiyonuydu.
Açık darbe yerine 28 Şubat gibi postmodern darbeleri deneyen o eski devlet, bu kez piyasaya "dindar soslu" bürokrasiyi sokmuştu.
Onlar da tıpkı darbeciler gibi, siyasete siyasetle cevap vermek yerine "polis ve yargı" içindeki güçleriyle müdahale ettiler.
Bunun için de yıllarca hazırlık yaptılar... Herkesi dinleyip dosya tutan, insanların mahremine girip, hayatları karartan bir yapıdan söz ediyoruz. Eski devlet de böyle yapıyordu.
Asıl işlevleri de günü geldiğinde eski bürokratik devletin yerine geçip siyaseti dizayn etmekti. 7 Şubat'ta yaptıkları da 17- 25 Aralık darbe girişimleri de buydu.
Bu yüzden CHP ve MHP ile kısa sürede ittifak yapmaları bizi şaşırtsa da siyasi genetiklerine aykırı değildi.
Bu yüzden daha düne kadar sabahtan akşama, cemaate saldıran CHP ve kasetlerle dizayn edilmek istenen MHP, kısa sürede kendilerine tuzak kuranlarla ittifakı içlerine sindirdi.
Bu şaşırtıcı ortaklığı dinleme yapan polislere yönelik operasyonlarda da görüyoruz. Ne CHP'nin sesi çıkıyor, ne de MHP'nin... Hatta engel olmaya bile çalışan CHP'liler var. Hani bu partiler dinlemelerden şikâyetçiydi?
İki-üç yıl önce "dinleniyoruz" diye yeri göğü inleten CHP'liler, "okyanus ötesi" diye meydan okuyan MHP'liler değil miydi? Şimdi neden suskunlar?
Elbette geçmişte yapılan hukuk yanlışlarına düşülmemeli ama şu dinleme paranoyasından da toplumun kurtulması gerekmiyor mu?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA