Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

HDP, AK Parti kongresine neden katılmadı?

Gelenektir, her parti kongresine rakip partileri de davet eder. AK Parti, bu kongreye de başta ana muhalefet CHP olmak üzere çok sayıda partiyi davet etmişti. Ancak, ne MHP ne de HDP temsilci göndermişti. Sadece CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin vardı.
Siyasette bir kafa karışıklığı yaşandığı çok açık. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'teki yemin töreninde tam tersi yaşandı. Bu kez CHP protesto ederken, MHP ve HDP oradaydı.
Özellikle HDP'nin tutumu dikkat çekti. HDP Meclis'e gelmiş ama bir gün önce yapılan AK Parti kongresine katılmamıştı. AK Partililer bu durumu anlamaya çalışırken, HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in sitemi şaşırtmıştı. Köşk'teki devir teslim töreninde karşılaştıkları Süleyman Soylu'ya şöyle diyorlardı: "Partimizi kongreye neden davet etmediniz?"
Soylu'nun, "Biz davet ettik ama partiniz gelmedi" demesi, davetin kime ve ne zaman gittiğini de AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen'in gün ve saat vererek anlatması onları şaşırmıştı.
HDP'de iletişim hatası mı oldu yoksa protestocu damar mı devreye girdi belli değil. Ama şu açık, siyasetin "sitem" etmesi bile olumlu bir adım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA