Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGÜR ÇAKIR

Prodigy kendine gelmiş

90'lı yıllara girerken elektronik müziğin giderek sıradanlaştığı sıralarda İngiltere'den bir topluluk ortaya koyduğu sound'la neredeyse bir devrim yaratmıştı; The Prodigy. Son albümleri Invaders Must Die'ı geçen günlerde yayınlayan ve bu akşam Rock'N Coke sahnesinde bir konser verecek olan topluluk, techno, house ve rave müziklerine rock ve punk şırınga ederek, 90'ların sonuna gelindiğinde elektronik müziğin popülaritesinin artmasında ve kendisine benzer toplulukların ortaya çıkmasında çok büyük pay sahibi oldu. Firestarter, Smack My Bitch Up, Voodoo People gibi şarkıları müthiş ilgi gören topluluk, The Fat of The Land albümleriyle kendilerinin bile tahmin edemeyeceği bir başarı elde etti.
Son birkaç yıldır iyi ve yeni ürün vermekte sıkıntı yaşayan grup Invaders Must Die albümüyle sanki o güçlü günlerine dönüş yapmış gibi. Albüm kirli gitar tonları ve müthiş ritimlerle giriş yapıyor. Take Me to the Hospital albümün en güçlü parçası olmuş. Firestarter'a benzeyen Warrior's Dance, sanki 80'lerden kalma bilgisayar oyunlarına ait efektlerle dolu Colours, ve özellikle şu yaz günlerinde tüm dünyada iyi bir klüp hiti olabilecek Omen ve reggea havasındaki nakaratıyla Thunder albümün en dikkat çekici parçaları olarak gözüküyor. Albümünün genelinde klavye ritmleri ve yeni ritm arayışları bazen şaşırtıcı haller alabiliyor.

Her an sürpriz yapabilirler

The Prodigy, Invaders Must Die albümünde sert ve agresif dans müziklerine çok sıkı bir dönüş yapmış. Üstelik tekrara düşmeden ve sürprizlere her zaman açık bir 'sound'la bunu becermiş. Topluluk desibeli bol dans müziği denildiğinde bunu en orijinal şekilde yapan grup olma hüviyetini tekrar kazanmış ve ortaya evde alçak sesle dinlenmesi zor bir albüm çıkarmış. Invaders Must Die'ı henüz dinlemediyseniz ve kendinizi müthiş ritimlerle dansa bırakmak istiyorsanız, enerjik müziklerini sahnede çok iyi yansıtmalarıyla da ünlü olan grubun bugünkü konserini kaçırmayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA