Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Nasıl Hülya Avşar olunur?

'Şems'in 40 kuralı' halt etsin, artık 'Hülya Avşar'ın 12 kuralı' var. Hülya Avşar'ımız bizden esirgememiş, sanat hayatının 26. yılında 'Nasıl Hülya Avşar Olunur'u huzurlarımıza 12 maddede dizmiş.
Bak bak ilk maddeye bak; 'Büyük olmak için iltifat edilmeyecek.' Amanın! O büyük olan Hülya'nın egosu olmasın sakın? Bir madde daha: 'Şansa her zaman gülümsenecek çünkü şans aynaya benzer. Aynaya gülümsendiği zaman aynanın gülümsediği, aynaya somurtulduğu zaman aynanın da somurtulduğu unutulmayacak.'
Ne diyosuuun mavi mavi masmavim.

Polemik polemiktir

Bakın bu da favorim: 'Gül sunan elde bir miktar gül kokusu kalacağı iyi bilinecek. Avuç içindeki gül kokusunun çok sevildiği her fırsatta söylenecek, gül kokmak için avuçta gül tutmak gerektiği hiç unutulmayacak.'
Ne gülü, ne dalı, ne aynası yahu!
Valla samimiyetimle çiziktiriyorum, bu ne model Hülya Avşar olma rehberidir anlayamadım. Nerede gerçekler? Hani?
O zaman hadi ben üşenmeyeyim de sizin için ucundan tutup döşeyeyim. Bakın nasıl Hülya Avşar olunur:
Öncelikle eğlence dünyasında ortalık bomboşken piyasaya sürülüp yer edilecek, koltuk kesinlikle kaptırılmayacak. Hafazanallah!
Fevkalade hırslı olunacak. Hırs, hırs, hırs! "

En güzel benim" denecek

Başarılı işleriniz, filmleriniz falan sizi kesmeyecek ille de haftada üç kere polemik pırtlatılacak. Seviyeli ya da seviyesiz olması önemli değil, polemik polemiktir unutulmayacak. Yani her türlü topa girilecek
'Reklamın iyisi kötüsü olmaz' sözü altın harflerle yazılıp başucuna konacak. Hayatınızdaki her şeyden reklam malzemesi çıkartılacak.
"En güzel benim" diye diye milletin beyni yıkanacak. Kendinden güzeli tanınmayacak. Bu ne cüret!
Kardeşinin, annenin, kocanın artık yakınında kim varsa, skandalları, hataları itinayla örtbas edilecek. Kan kusup "Kızılcık şerbeti içtim" denecek.
Popo sallanıp klip çekilecek, mümkünse Ricky Martin yakalanıp poposu ellenecek, Küçük İbo kucağa oturtulacak, bu ve benzeri popolu- kucaklı hareketler türetilecek.
Herkesin seni taklit ettiği zannedilecek.
Zirvede kalabilmek için doğru konumlardaki insanlarla diyalog kurulacak.

Kazayla frikik verilecek

Bülent Ersoy'un tabiriyle 'yaşamak için önüne gelen öldürülecek.'
Çok kötü giyinilecek, aa!!! şimdi hatırladım 'kazayla' üstsüz havuza girilecek.
Tenisi yurdumuza sen getirmişsin gibi davranılacak ve tenis kortunda yine 'kazayla' frikik verilecek. Magazin muhabirleri maymun edilecek.
Erkekler, ilişkiler, seks ve evliliklerle ilgili tuhaf açıklamalar yapılacak. Kadınlara üç maymunu oynamaları salık verilecek.
Artık elinizi korkak alıştırmayıp gerisini siz tamamlayın. Yani demek istediğim; Hülya Avşar Ferrasini Satan Bilgecan kesileceğine, gerçekten 26 yıldır Hülya Avşar olmak için neler yaptığını, ne fedakârlıklarda bulunduğunu, nelere katlandığını, kimlerle nasıl savaştığını, pişmanlıklarını falan maddeleseydi onu daha çok severdik ve daha iyi anlayabilirdik bence.
Hatta hızımızı alamaz şapka çıkarırdık önünde. Sevsek de sevmesek de...
Hem Allah aşkına hayat içinde olgunlaşmanın maddelemesi olur mu? Hay maddeler götürsün hepimizi.
Bırakın 'ben aştım' edebiyatlarını demek isterim özetle.
Saygı ve sevgilerimle.

***
Okurlara not: Biraz kafalar karışmış, bu köşede mi yazıyorum GÜNAYDIN'da mı çözülememiş. Hemen karışıklığı ütüleyeyim, pazar ve çarşamba buradayım, pazartesi, salı, perşembe ve cuma ise GÜNAYDIN'daki her zamanki yerimde.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA