Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Aşk ve Mali'nin boşanması

Sonunu görebilse kaç kişi "Evet" derdi acaba? Artık topumuz anladık herhalde; evlenirken güzel de boşanırken çok çirkin bu işler.
Kirli çamaşırlar bir bir ortaya çıkıyor, kusurlar tek tek tespit edilip aleyhinizde delil olarak kullanılıyor, taleplerde dur durak bilinmiyor. Karşıdakinin canını yakmak, onu rezil etmek, perişan etmek için her şey yapılıyor!
E o hırpalamak için uğraştığın kişi senin çocuğunun annesiydi-babasıydı hani? Geceleri sarılarak uyuduğundu hani?

Mali çok değişmiş...

Ağlamıştınız, gülmüştünüz, sözler vermiştiniz, hastalıkta birbirinize bakmıştınız, sizden bir hikâye yazmıştınız hani?
Geçen gece bir dost meclisinde Mehmet Ali Erbil'le aynı sofraya oturduk. Yıllardır karşılaşmıyordum Mali ile. Sizin gibi ekranlardan takipteydim. Benim bildiğim Mali gitmiş, başka bir adam gelmişti. Gözyaşsız ağlıyordu sanki. Durgundu, sıkkındı, kırgındı, düşünceliydi. Biz kahkahalar atarken, o dalıp dalıp gidiyordu.
Konu döndü dolaştı eşi Tuğba ile boşanmasına geldi. Bilirsiniz hep savunurum; 5 sene 15 sene fark etmez, bir kadın senin eşin oldu mu, çocuğunun annesi oldu mu boşanırken hakkını teslim edeceksin.
Kolay mı bütün hayatını bir erkeğin etrafında döndürmek? Tuğba'nın tarafındaydım yani. Bunu daha önce çiziktirmiştim.
Sonra Mali'nin bir arkadaşı; "Ayşeciğim iyi güzel de sen Tuğba'nın taleplerini biliyor musun?" diyerek, Sarıyer Adliye Mahkemesi'ndeki dava dilekçelerini gösterdi.
Gözlerim yuvalarından fırladı. Sizinle paylaşıyorum.

Bill Gates misin?
Dosya no: 2010/198
Tuğba Erbil'in Mehmet Ali Erbil'den boşanma talepleri:
1. Gizli celse
2. Velayetin anneye verilmesi
3. Aile konut şerhi konulması
4. Mal varlığı değerleri hakkında tedbir kararı verilmesi
5. Çocuk için aylık 7.500 TL nafaka
6. Davacı için aylık 30.000 TL nafaka
7. İleride aylık 30.000 TL yoksulluk nafakasına dönüştürülmesine.
8. 1.500.000.00 TL manevi tazminat
9. 1.500.000.00 TL maddi tazminat
10. Mal rejiminin tasfiyesine
İlk tepkim şu oldu sevgili okur; "Sen Ağaoğlu musun? Koç musun? Turkish Bill Gates misin Mehmet Ali? Bu nedir yahu?" Hangi seven gönül böyle bir talepte bulunur ki. 30.000 TL yoksulluk nafakası mı? Şaka mı? O maddi ve manevi tazminatlar ne be abla?
Daha sonra bilgiler yağmur gibi yağmaya başladı tabii. Tuğba Erbil bekâr evi olarak 7.500 TL kiraya bir yalı dairesi tutmuş. Bu kadın hayatında hiç çalışmamış dikkatinizi çekerim.
"Mali sen ne vermek istiyorsun eşine" diye sordum
Mali; "Ben üç eşimi de hiçbir zaman mağdur etmedim, hepsine hâlâ bakıyorum, benim para vermeme gibi bir derdim yok ama bu çok insafsızca" dedi. Zaten halihazırda Bodrum Yalıkavak'ta 1.5 trilyonluk bir ev, Range Rover cip, bir ev daha vermiş eşine. Ayrıca 100 bin TL'lik bireysel emeklilik sigortası varmış. "

Barışmak isterim"

Mali "Benim 2 çocuğum daha var Ayşe ve ben 53 yaşındayım" deyince, ses çıkaramadım tabii.
Mahkeme dilekçesinde bir de 'Olaylar' kısmı var.
Orada da boşanma gerekçesi olarak; Mali'nin kumar alışkanlığını, sorumsuz ve ihmalkâr davranışlarını falan yazmış.
Ah Tuğba Erbil ah!
Adamın kumarından şikâyetçisin ha? Yahu adamın kumar tutkusunu Türkiye'de bilmeyen var mı? Siz İlahiyat Fakültesi'nde tanıştınız da evlendikten sonra mı kumara dadandı bu adam? Sen bilmiyor muydun?
Sonra düşünmeden de edemiyorum açıkçası; Tuğba, Mali Sedef'le evliyken Mali ile beraber olmadı mı? Ve Sedef o evlilikten elleri bomboş çırak çıkmadı mı? Offf ki ne offf.
Özetle; bu cephe fena karışık. Eminim iki taraf da kendine göre haklı fakat durum çirkin, tatsız, aşktan ve sevgiden uzak. Gerçi Mali hâlâ Tuğba'ya toz kondurmuyor. "Barışmak ister misin?" diye sorduğumda da "Tabii isterim karımı ve çocuğumu seviyorum" diyor...
Peki insanlar birbirlerini neden sevdiklerini ne zaman unutuyorlar acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA