Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Mahallemizin Mahallesi

Şöyle küçük bir tatile gittim geldim ki bizim mahalle değişmiş.
City's AVM'nin üst katında sevdiğim markalar birleşmiş. Balıkçısından, mantıcısına, İtalyan'dan, GÜNAYDIN Et'e, salatalarıyla ünlü Sosa'dan, Namlı'ya, baharatçısına, manavına...
Yok hemen aklınıza AVM'lerin soğuk, yekalk, huzursuzluk aşılayan yemek katları gelmesin. Bizim Mahalle başka.
Mesela samimi, lezzetli, sürprizli, mesela evden çıkıp iki adımda arkadaşlarımızla kaynaşıp, harika yemekler yiyip, alışveriş yapıp evimize dönebileceğimiz bir soluklanma yeri.
Yok yok buluşma yeri. Kaynaşma yeri. Rahatlama yeri. Dört bir tarafı da balkon Mahalle'nin, ben değil de sever sigara tiryakileri.
Bizim kızlar her akşam üstü Mahalle'de açıldığından beri.
Mahalle'deki favorilerime gelince 1. Yanar Döner: İsmi bile yeter. Sağlı sollu tezgâhta dönen tavuk ya da et dönerler var. Lavaşından, krep hamuruna, bilmemne pidesine kadar çeşit çeşit ekmekler var. Ve üstüne koyabileceğiniz bugüne kadar aklınıza gelmeyen onlarca sos var. Mesela humuslu cacıklı döner hiç yediniz mi? Şimdi yiyebilirsiniz.
2. Tabii ki Namlı. Mahallemizde olması midem açısından pek anlamlı. Zeytinyağlılarına bayılıyorum.
3. Nişantaşı'nda balıkçı olmaması sebebiyle Balıkev.
Dahası Mahalle'de. Emeği geçen herkesi ayakta alkışlıyorum. Düşündünüz, giriştiniz ve en iyisini yaptınız. Harikasınız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA