Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

TV'den uzaklaştıran 7 sebep

'Gittikçe soğumak' diye bi'şey varsa eğer, ben televizyondan soğudum. İzlemiyorum. Esasında televizyon izlemek aklıma gelmiyor. Günlük ihtiyaç listemde yer almıyor.
Çevremdeki birçok tanıdığımın da durumu böyle. Tabii ki bundan 'televizyon bitiyor mu?' gibi bir soru çıkaramayız, biz zappinge küsenler azınlıktayız ama gittikçe artan bir azınlığız.
İki buçuk yıldır evimin en çok vakit geçirdiğim, arkadaşlarımı ağırladığım bölümünde televizyon yok. Duyan da sarayda yaşıyorum sanır ama televizyon odası, evde kullanmadığım lüzumsuz bir oda.
En yakın arkadaşlarımdan Murat'ın televizyonu bile yok. İsra'nın televizyonu sanırım yatak odasında, hiç izlediğini gören olmamış.
Yasemin zaten sadece müzik dinler.
Demek istediğim televizyonun hayatım(ız)da pek yeri yok artık. Müzik dinlemek, sohbet etmek, sosyal medyada vakit geçirmek, kitaplarla içli dışlı olmak, dışarı çıkmak, film izlemek, dizileri DVD'den, internetten takip etmek daha cazip. Zaten televizyonda ilginç ve kaçırmamamız gereken bir durum olsa hemen Twitter'a, YouTube'a düşüyor ve izliyoruz.
Bu çok acayip bi'şey. Kankanla aran açılmış, okulda her gün karşılaşınca kafanı çeviriyormuşsun gibi. Ne yalan söyleyeyim televizyonu hiç özlemedim.
Peki nedir bizi elde kumanda genel izleyicilik zevkimizden, görevimizden, alışkanlığımızdan uzaklaştıran?
İşte benimkiler şu şekil:
Ucunu yakalayamadığım diziler. Diziler, diziler ve hep diziler. Bkz: Dizi izlemeyen televizyon seyircisinin mecburen yabancı kanallara, filmlere, DVD'lere kayarak ekrandan uzaklaşması.
Hangi programı açsam karşıma çıkan aynı ünlüler ve kurulan aynı cümleler. "Eee daha daha n'aber?"ler.
Bitmek bilmeyen futbol tartışma programları ve programlarda avaz avaz bağıran abiler.
Ülkenin hiç açıcı olmayan, gittikçe kabaran akıllara ziyan gündemi.
İnandırıcılığını yitirmiş kafalar, yüzler, sözler, flaş flaşlar.
Yıllardır değişmek, yenilenmek, ileri gitmek bilmeyen şov programları, yarışmalar, jüriler, sunucular. E çok sıkıcı.
Programları, yarışmaları, dizileri istediğimiz zaman yayın platformunun kutusuna kayıt ederek veya internet ortamında izleyebilme avantajı. Haberlerin, kliplerin, sıcak gelişmelerin televizyon kanallarından önce sosyal medyaya düşmesi.
Her ne kadar televizyon izlemek büyük bir kesimin tek eğlencesi, bir araya gelme vesilesi, vakit geçirme yöntemi olsa da ciddi bir kitlenin de kumandasını bırakmaya başladığını söyleyebilirim. Bakalım yapımcılar, kanal sahipleri biz gidenleri geri döndürebilecek, heveslendirebilecek mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA