Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERSİN RAMOĞLU (GÜNEY)

Yönetmenin gözyaşları

Eğer çeşitli nedenlerden ötürü kesintiye uğramasaydı bu yıl Altın Koza Film Festivali'nin 42'ncisi yapılacaktı.
Ana Medya Sponsorluğunu SABAH Gazetesi ile grubumuz televizyonlarından ahaber'in üstlendiği festivale damgasını Adanalı film yönetmeni Ali Özgentürk'ün gözyaşları vurdu.
"Yaşam Boyu Onur Ödülü"ne layık görülen Adanalı sanatçı eşi Saynur ve küçük kızı Simay ile birlikte Merkez Park Amfi Tiyatro'ya girerken alkış tufanı koptu. Gazetecilerin sorularına "Neden verdiklerini bilmiyorum. Sahnede bir şeyler söyleyeceğim" diyen Özgentürk'ün heyecanı gözden kaçmadı.

Ali Özgentürk
Sahnede çok duygulandığını ifade ederken gözleri yaşaran ünlü yönetmen, "Öncelikle düşmanlarıma teşekkür ediyorum. Çünkü onlar olmasa üretemezdim. Sinemayı dimdik ve gerçekçi bir şekilde yapan genç sinemacılara teşekkür ediyorum. Babama teşekkür etmek istiyorum, çünkü o benim baş mimarım. Kendime teşekkür etmek istiyorum, çünkü ben olmasaydım bu ödülü almazdım. Adana halkına teşekkür etmek istiyorum, çünkü 19 yaşıma kadar ruhumu onlar dizayn ettiler. Dadaloğlu'na, Karacaoğlan'a, Yılmaz Güney'e teşekkür ediyorum. Onlar olmasaydı ben bu ödülü alamazdım" dedi.

Kadir İnanır
"Yaşam Boyu Onur Ödülü"
ne layık görülen sinema sanatçısı Kadir İnanır da ödülünü alırken, Türk sinemasının güçlenmesi ve gelişmesinde Adana'nın önemli bir misyonu olduğunu vurguladı.
İnanır, "Geçmişte Adana'nın desteği olmadan film çekmek çok zordu. Adana ve bölgesinin istediği her film, mutlaka İstanbul'da gösterime girerdi. Ve en güzel filmleri de onlar istediler. Adanalılar, gerçek bir sinema sevdalısıdır. İnsanlarıyla birlikte Adana, bizim mesleğimize çok önemli katkılar sağladı. Meslek hayatımın 42'nci yılında böylesi bir gecede onurlanmak, bir sanatçının istediği ve arzuladığı en büyük değerdir. Daha önce yine Adana'da almış olduğum, 'En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nün yanına şimdi bu ödülü koyacağım" dedi.
Altın Koza'nın iyi yolda olduğunu belirten İnanır, sinemanın Altın Koza'dan vazgeçemeyeceğini ifade ederken de, "Kendinizi sakın başkalarıyla mukayese etmeyin" dedi.

Nebahat Çehre
Yerlerde sürünen uzun kuyruklu elbisesi yüzünden adım atmakta sıkıntılı anlar yaşayan Nebahat Çehre kendisinin de Adanalı sayıldığını belirtirken seyircilerden büyük alkış aldı.
Çehre, "Burada geçmiş dönemde çektiğimiz bir filmde beni diri diri toprağa gömmüşlerdi. O zaman çok korkmuştum ve oyunculuk adına da büyük heyecan yaşamıştım. Bir insan için alabileceği en önemli ödül, 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'dür. Bu onura layık olmaya çalışacağım" dedi.

ahaber
Ana yayıncı sponsoru olan grubumuzun yeni haber kanalı a haber'in 9 gün boyunca yapacağı HD yayınlar, 'bereketli topraklar'ın güzelliklerini dünyaya tanıtacak.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz festival sayesinde kentte eksikliği çekilen 'Kültür Merkezi' sözünü Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan almanın keyfini yaşadığını inkar etmedi.

Ve Nuri Bilge Ceylan
Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nde 'Jüri Büyük Ödülü'nü alan "Bir Zamanlar Anadolu'da" filminin Türkiye prömiyerinin Adana'da gerçekleşecek olması sanat ve sinema yazar-çizerinin gözlerini bu kente çevirmesine neden oldu. Festival Genel Koordinatörü Ozan Aksu, filmi izlemek için çok sayıda gazeteci ve sinema eleştirmeni ile sanatseverin Adana'ya geleceğini söyledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA