Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK ERDURAN

Dilekçe

Sayın Başbakan,
Vaktiniz kıt. Kısa keseceğim. Kendi ayağına basılınca medyamız bir ağızdan feryat etti. Oysa sorun meslek özgürlüğünden daha kapsamlı: Yargı.
Çok durumda yanlış, sabır sınırlarını aşacak kadar da yavaş işliyor. Müzmin hastalığın sorumlusu siz değilsiniz. Bir gemide yolcular yemekten zehirlenmekteyse kaptan doğrudan kabahatli sayılmaz. Ama "çaresine bakması" beklenir.
Suçsuz ceza olmaz. Ben suç işlememişken bir ceza çekmekteyim: kaçması ya da delil karartmasının söz konusu olmadığı anlaşılmış meslektaşların yıllardır yargılanırken cezaevinde yatırılışını seyretmek hayatımı zehirliyor.
Toplumumuz kararlılıkla yönetildiği dönemlerde hızlı atılım rekorları kırdı. Sizin de iktidarınızda önemli gelişmeler gerçekleşti birkaç yılda. Niyet edince köhne "mevzuat" kalıplarını ve bürokrasi engellerini aşıp hayırlı sonuçlar alabiliyorsunuz. Mucize sayılacak sürede sporseverlere bir dev stadyum armağan ettiniz.
Yargı mekanizmamızdaki aksaklıkları ve toplum bünyemizdeki kamplaşma marazını azdırabilecek üzüntüleri de hızla gidermek için soruna el koyduğunuzu görmeyi diliyorum vatandaş sıfatıyla. İnsancıl sonuçlar huzur düşmanları dışında herkesi sevindirecektir. Saygılarımla.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA