Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK ERDURAN

Şapır şupur abartı

Kemal Tahir "Herkes deliye has- " derdi. Cinnet sevinebiliriz.
Başkentimizdeki vukuat harika:
Kurtuluş metro istasyonu yetkilileri alenen öpüşen çift sayısındaki artışı güvenlik kameralarından fark edince "Lütfen ahlak kurallarına uygun davranın" diye anons yapıyorlar.
Öfkeli tepki geliyor bir kesimden. Onların eylemci tayfası internetle paslaşarak bir öpüşme gösterisi için örgütleniyor. ("Ondan bire doğru geriye sayarak öpüşülecek" demişler. Nasıl oluyorsa). Hasım taraf takımları da hemen karşı saldırı seferberliği başlatıyor.
Polis telaşta. Çatışma beklenen bölgede geniş önlem alıyor, ancak öpüşme görevlisi kalabalığın "Ahlakınız batsın", "Melih Gökçek bizi öpsene", "Ankara için öpüşme vakti" sloganlarıyla Kurtuluş istasyonuna doluşmasını engelleyemiyor.
Toplu buse gösterisi sergilenirken baskın yapan karşıt eylemcilerin sloganları da dehşet: "Kahrolsun Kemalist laik rejim", "Fuhşa izin vermeyiz", "Kanımız aksa da zafer bizim!"
Laf savaşı sıcak çatışmaya dönerek sokaklarda sürüyor. Tekme, tokat, sopa derken, sallamalarla kovalamaca... (Bilmiyordum. Bir çeşit bıçakmış). Saldıranların arasında tekbir getirenler de var, bozkurt işareti yapanlar da...
Şimdi derin bir nefes alalım, durup düşünelim. Çıngarın nedeni anonstaki "ahlak" sözcüğüne ilişkin akıl karışıklığı. Uyarı "Lütfen çevrede bazılarını rahatsız edebilecek davranışlarda bulunmayın" diye yapılsaydı o kadar tepki çekmezdi. Zira halka açık yerlerde öpüşüp öpüşmemek ahlakla değil, uygun davranış anlayışıyla ilgili bir sorundur.
Gençlerin birbirini sevmesi gönlümü ısıtır, ama teşhir konusu olmasından hoşlanmam. Kendi gençliğimde hiçbir kızla başkalarının yanında öpüşmemiş, beline sarılarak sokakta yürümemiş, o yüzden "Beni sevmiyorsun" sızlanmaları dinlemişimdir. Bugün de vapurda otururken karşımdakiler öpüşse, densizlik sayarım.
Etikle ilgisi yoktur bunun. İstasyonda bir dolandırıcı yârinden uzak dursa ahlaklı mı olur?
Ama konunun fuhuşla, laiklikle, kan akıtıp zafer kazanmakla da ilgisi yoktur. Akıllar karıştıkça sloganlar ipe sapa gelmez oluyor.
Peki, yanlış anons yapıldı diye Şapır Şupur Metro Festivali düzenlemek aşırı tepki değil mi? Elbette öyle.
Abartılı protesto yarışı başlarsa, ekmek zammı istemeyenler fırınları yağmalar, alkol kısıtlanmasına kızanlar sokaklarda zil zurna naralanır, başörtüsü düşmanları Meclis'i anadan doğma basmaya kalkar.
Aman ha! Abartı merakımızı abartmayalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA