Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK ERDURAN

Hırgür safrası atıp hızlı yükselsek...?

Tek gözlü bir adam sülalenize sövse, özürlü olmasından ötürü hakareti hoş görür müsünüz? Onun göz sayısı ile sizin silsilenizin onuru apayrı konulardır, değil mi?
Lafına kızıp yumruk attınız, dişini kırdınız diyelim. Yanlışa yanlışla karşılık vermiş olursunuz. Ama bu da ayrı konudur. Onun ağız bozukluğunun ayıbını ortadan kaldırmaz.
Şafak Pavey feci bir kazanın kurbanı. Genç bir kadının özürlü olmasına sızlamayacak yürek yoktur. Ancak milletvekili sıfatıyla söylediklerinin içeriğindeki etik sorunlarıyla o kaza arasında da hiçbir bağlantı yoktur.
Meclisteki son konuşmasını Bülent Arınç beğendi, güzel dedi. Doğrusunu isterseniz ben bir şey anlayamadım söylediklerinden. Karışık dokundurmalar, mimikli imalar, neye battığı belirsiz iğnelerden oluşan bir laf salatasıydı. O arada adını vermediği bir kadın vekili de başı açıklara kirli demekle suçladı.
Sevilay Yükselir o vekilin kim olduğunu araştırmış, ima edilen kişinin öyle bir şey söylememiş olduğunu saptamış. Bu iftiraya sinirlenip internette dile getirdiği tepki metninde Pavey'e karşı "kastını aşan" şeyler yazmış. Hatasını kabul edip hemen özür diledi.
Ama patırtı kesilmedi. Beyaz kesimde olay köpürtüldükçe köpürtülüyor. Sonunda öyle oldu ki, sanırsınız tek konu "Sevilay'ın gaddarlığı". Gerçekte ise görüntü freni kopuk kutuplaşmamızın yeni bir örneği.
Şafak Pavey de "Yanılmışım, o milletvekili öyle bir söz söylememiş" dese konu kapanır.
Normali bu. Olamaz maalesef.
Normal değiliz ki.

***

Tayyip Bey dün "Kutuplaşma yok" dedi. Ben üç satır önce kutuplaşmadan yakındım. Yanılıyor muyum?
Başbakan kendi partisinin ülkede kamplaşmaya yol açan ayırıcı bir tutum içinde olmadığını söyledi. Ben beyaz kesim tutumunun yol açtığı durumdan söz ediyorum.
Tek yönlü hoşgörüyle önlenemez ötekileştirme. Yazık ki "hayat tarzı farklarını gerginlik nedeni yapmadan bir arada yaşamaya rıza" uygarlığı hep tek yönlü oldu ülkemizde.
Atatürkçü geçinenler başı örtülülerle evli liderlerin verdikleri davetlere katılmadılar. Muhafazakâr liderlerin "Orada başı açık kadın var" diye bir davete katılmadığını duydunuz mu? Gül'ün Çankaya sofrasında garsonlardan rakı istendi. Bir kokteylde kimsenin "Gözüm görmesin bu içkileri" dediği oldu mu? Ben başı açık kadınların kapalılara yüz buruşturduğunu çok gördüm. Tersine tanık olmadım.
Pavey'ler söz kılıçlarını kına soksalar artık. Gereksiz çatışmalarla ne onlar üzülse, ne Yükselir'ler. Kavgayla enerji kaybımız dursa... Fena mı olur?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA