Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Satır başlarıyla

SABAH'TAN MEKTUP

SABAH'ın halka doğru haber ve objektif yorum ulaştırmanın yanı sıra bir misyonu daha var: Toplumsal sorumluluk.
Bu misyon çerçevesinde 2010 sonbaharında Pakistan'daki sel kurbanları için Kızılay ile birlikte acil yardım programı hazırladık ve doğal afet bölgesine ulaşan ilk yardım gönüllülerinden biri olduk. Bugün Pakistan'da yüzlerce kişi SABAH'ın gönderdiği evlerle kurulan köylerde yaşıyor. Yine bu misyon çerçevesinde 2011 yazında eşi görülmemiş kuraklığın pençesinde açlıktan ve susuzluktan kırılan Somali'nin çığlığını ilk duyanlardan olduk.
Yine Kızılay'la birlikte yiyecek, su ve ilaç dolu iki uçak ve bir gemi gönderdik Afrika Boynuzu'nun bu kadersiz ülkesine.
Ve nihayet yine bu misyonumuzun gereği Van depreminden sonra felaketzedelere yardım için kolları sıvadık. Yine Kızılay'la birlikte. Ve sadece üç gün içinde 7 TIR'ı dolduracak kadar çadır, battaniye ve acil ihtiyaç maddesi toplayıp yola çıkardık. "İyilik Konvoyumuz" Van ve Erciş'e ulaştı, çadırların, battaniyelerin, acil ihtiyaç maddelerinin depremzedelere dağıtımına başlandı.

***
SABAH bugün çok ses getireceğine inandığımız bir manşetle çıkıyor. Okurlarımız ve kamuoyu bu haberimizdeki bilgilerle Suriye'deki gelişmelerin arka planını daha iyi değerlendirebilecek. Çünkü Ortadoğu'nun dengelerini ve sınırlarını alt-üst edecek bir dizi oluşumun ve hazırlığın arefesindeyiz. Sanki Ortadoğu'da bir uçurum yarılmak üzere ya da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın dün "Sunday Telegraph" gazetesinin yayınladığı açıklamalarında belirttiği gibi, bölgenin fay hatları tetiklenmenin eşiğinde.
***
SABAH'ı bir yandan özel haberlerle rakiplerinden çok yukarılara taşımaya çalışıyoruz; bir yandan da önümüzdeki günler, özellikle de yine uzun bayram tatili için sıkı biçimde hazırlanıyoruz.
Birbirinden ilginç dizilerle, özel dosyalarla, başka hiçbir gazetede veya medya mecrasında bulamayacağınız haberlerle...
Bu çabalarımızın gerek okurlarımız, gerekse kamuoyu tarafından takdir edilmesinin mutluluğu bize yetiyor.
***
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA