Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Kültür Sanat

SABAH'TAN MEKTUP

Sağdan-soldan "Kültür Sanat" sayfasını kaldırdığımıza ilişkin eleştiriler geliyor. Son olarak, Doğan Grubu gazetelerinden Radikal'de aynı mealde yarı eleştiri yarı sitem yazısı yayınlandı.
Hayır efendim, "Kültür Sanat" sayfasını kaldırmadık. Aslında bugün bu sayfanın hemen arkasında Atilla Dorsay'ın yazısının eşliğinde koskoca bir sayfanın "Kültür Sanat"a ayrılması, tüm bu eleştirileri yanıtlamaya ve yalanlamaya yeterli.
Evet, "Kültür Sanat" sayfasını kesinlikle kaldırmadık ama formatını değiştirdik.
İki hafta öncesine kadar "Kültür Sanat" sayfası SABAH'ın sadece İstanbul baskısında yer alıyordu. Entel çevrelerimiz bu ayrıntının farkında olmadıkları için, "Kültür Sanat" sayfasının tüm Türkiye'ye ulaştığını sanıyorlardı. İstanbul dışındaki kültür ve sanat haberleri bölge eklerimizin (Ankara, Güney, Antalya ve Ege) sayfalarında değerlendiriliyordu. İşte bu duruma son verdik. İki haftadır "Kültür Sanat" haberleri, imkânlarımızın el verdiği ölçüde düzenli olarak, gazetenin tüm baskılarında yer alan sayfalarında değerlendiriliyor. "İmkânlarımızın el verdiği ölçüde" ifadesiyle kastım şu:
Son bir yılda gazete kâğıdı fiyatları neredeyse ikiye katlandı. İki nedenden ötürü: 1- Dünya pazarlarında kâğıt fiyatları inanılmaz arttı. 2- Kur farkı nedeniyle Türk basınına ek maliyet bindi.
Bu etkenlerin sonucu her gazete gibi SABAH da zarar etmemek için kâğıt tüketiminde tasarrufa yönelik bir dizi önlem aldı. Bunların arasında elbette ekstra sayfalardan vazgeçmek de var. İşte böyle bir tabloda, her gün "İmkânlarımızın el verdiği ölçüde" kültür ve sanat haberlerine yer açmaya çalışıyorum. Belki sabit ya da belirli bir sayfası olmuyor, her gün yeri değişebiliyor ama mutlaka SABAH'ın ön taraflarında bir yerler "Kültür Sanat"a ayrılıyor. Bazen de "Magazin" haberleriyle birlikte.

***

Adana'dan Ersin Ramoğlu aradı. Sitem için: "Ağabey, Eskişehir ekinin ilk yıldönümünü kutladın ama bizi unuttun..."
Hayır, unutmadım; bugüne sakladım: Güney ekimiz de geçtiğimiz hafta içinde 9'uncu yaş gününü kutladı. Ersin'i ve ekibini kutluyorum.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA