Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Dinamizm

SABAH'TAN MEKTUP

Buyurun size SABAH'ın dinamizmini ve reflekslerinin gücünü somut olarak gösteren taptaze bir örnek. O kadar taze ki, fırından yeni çıkmış ekmek gibi, dumanları üstünde tütüyor.
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'nın 3 Ocak'ta İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşmelerinden hemen sonra Ankara Temsilcimiz Okan Müderrisoğlu'nu aradım. Ve sordum: "Oslo'dan İmralı'ya uzanan süreci konu alacak bir diziyi ne kadar sürede hazırlayabiliriz?"
Sevgili Okan hiç düşünmedi: "48 saatte hazır olur."
Oldu da.

***

Neden böyle bir diziye ihtiyaç duydum?
Çünkü, rahmetli Adnan Menderes'in siyaset sözlüğüne kazandırdığı deyimle, "Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür."
Yani, "İnsan belleği unutma özürlüdür". Kısacası, "İnsan unutur."
Oysa gerek terörle mücadelede, gerekse ondan bağımsız olarak Kürt sorununun çözümünde, son dönemde o kadar çok gel-git ile karşılaştık, o kadar çok kırılma noktaları gördük ki, adeta her şey iç içe geçti.
Ve ben biliyorum ki, en derin kırılmalarda bile Ankara sabırla, soğukkanlılıkla, cesur açılımlarla sürecin iplerini yeniden düğümlemenin altyapısını hazırladı.
İşte bütün bunları kamuoyuyla paylaşmak, daha doğrusu kamuoyuna hatırlatmak farz oldu.
***

Bugün ilk bölümünü yayınladığımız dizi işte böyle bir refleksin ve de Ankara Büromuz'daki acar muhabirimiz Hazal Ateş'in zamana karşı yarışarak 2 günde böylesine kapsamlı bir konunun altından kalkmasının ürünü oldu.
İlgiyle okuyacağınızdan eminim.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA