Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Diyet ve manşet

SABAH'TAN MEKTUP

Yaz rehavetinin hafiften hafiften kendini hissettirmeye başladığı, herkesin tatil planlarına ve takvimine kesin biçimini vermek üzere olduğu bugünlerde sağlık haberleri, diyet-rejim dizileri yılın diğer aylarına oranla çok ama çok daha fazla ilgi görüyor.
Son derece doğal. Zira herkes kışın hantallığını ve fazla kilolarını üstünden atmak istiyor.
Sağlık Editörümüz Esra Tüzün geçenlerde yaz ve tatil öncesi tepeden tırnağa bakım üstüne, konularının en uzman doktorlarının ağzından bir reçete paketi hazırladı. Yayınladık.
Müthiş yankı uyandırdı.
Bunun üstüne sevgili Esra'ya "Bir de mevsimlerle sınırlı olmayan hayat boyu uygulanabilecek bir diyet dizisi hazırlayabilir miyiz" önerisinde bulundum. O da konuyu çok tuttu.
Bugün üçüncü bölümünü yayınladığımız "Ömür uzatan diyetler" dizisi işte böyle doğdu.

***

Bugünkü manşetimize de dikkatinizi çekerim.
Suriye'de artık iç savaş boyutlarına ulaşan, hatta din-mezhep-etnisite uçurumları açmaya başlayan çatışmaların görmezden gelinen bir yönüne dikkat çekiyoruz.
Suriye siyasi muhalefetinin ve direniş cephesinin en yetkili ağızlarından
Esad karşıtlarının "İmdat" çığlığını aktarıyoruz.
Çünkü muhalefete ve direnişçilere iki yıldır yapılan vaatlerin haddi hesabı yok ama bunların çok azı yerine getirilebildi.
Sonuç? Esad, müttefikleri Rusya, Çin, İran ve Hizbullah'ın güçlü mü güçlü siyasal-diplomatik-askeri destekleri sayesinde savaşın seyrini değiştirmeye başladı.
Muhalefet ve direniş cephesi ise silah ve para yardımlarının giderek daha da azalması yüzünden savaş alanında üstünlüğünü yitirmek üzere.
Önümüzdeki ay yapılması planlanan ikinci Cenevre Konferansı'na bu koşullarda gidilirse, Esad önümüzdeki yıl yapılacak başkanlık seçimlerine kadar iktidarda kalmayı garantileyecek.
Manşetimizin uyuşan vicdanların uyanmasına yardımcı olacağını umuyorum.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA