Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Doktor'un sürprizleri

SABAH'TAN MEKTUP

SABAH'ın bugünkü esprili manşeti sigara ile mücadelede yeni önlemleri veya yeni yasakları konu alıyor. Amaç, kapalı-açık mekân ayrımını ortadan kaldırıp neredeyse tüm Türkiye'yi dumansız hava sahasına dönüştürmek.
Ben bu yeni önlemler paketini aylar öncesinden biliyorum. Nasıl? Cevdet Erdöl sayesinde.
Cevdet Erdöl doktor. Aynı zamanda üç dönemdir AK Parti Milletvekili. İlk ikisinde (22 ve 23'üncü dönem) Trabzon'dan seçildi, son seçimde ise Ankara'dan.
Erdöl ayrıca üç dönemdir TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyor.

Ve en önemlisi, tıp adamı, siyasetçi ve Komisyon Başkanı olarak, AK Parti iktidarı boyunca sigara ile mücadele konusunda getirilen düzenlemelerin hemen tümü Erdöl'ün eseri!

***
Erdöl, Başbakan Erdoğan'ın yurtiçi ve yurtdışı gezilerine eşlik eden heyetin değişmez üyelerinden biri. O nedenle birçok gezide birlikte oluyoruz. Ve her defasında biz sigara tiryakileri için yeni sürprizleri olup olmadığını soruyorum.
6 veya 7 ay kadar önceydi. Bir gezide kaldığımız otelin önünde sohbet ederken ağzını yokladım: "Doktor, sokaklarda, meydanlarda, park ve bahçelerde de sigara yasağı getirmeyi düşünüyor musunuz?"
Güldü. "Park ve bahçelerde olabilir" diye başladı yanıtına. Sonra soruma soruyla karşılık verdi: "Sen New York'a gittiğinde Central Park'ta veya Times Meydanı'nda sigara içebiliyor musun?"
"Hayır" cevabını garantiye aldıktan sonra ekledi: "Ama sokaklarda, caddelerde zor. Oraları için en fazla sigara içilen ve içilmeyen bölgeler ayrımı düşünülebilir!"
Bu kez ben güldüm: "Peki restoranların, kafelerin, sigara içilen bölümleri için yeni kısıtlamalar düşünüyormuşsunuz, doğru mu?"
Yüzüne muzip bir tebessüm yayıldı: "Bana göre, sigara içilmesine izin verilen bölümlerde de sigara içmeyenler için özel masalar olmalı!"

***

Erdöl'ün işte o ayaküstü sohbetimizde "Sadece fikir egzersizi" dediği yeni önlemler veya yasaklar şimdi bir yasa taslağı olarak karşımıza çıktı. 2014'ün başlarında yasalaştırılması planlanıyor. Yasalaşacak da.
Başbakan Erdoğan'la yarın Finlandiya, İsveç ve Polonya'yı kapsayan bir geziye çıkıyoruz. Heyette hiç kuşkusuz Cevdet Erdöl de olacak. Ve bir punduna getirip soracağım: "Doktor bize yeni sürprizleriniz var mı?"
Sağlıklı, mutlu ve dumansız bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA