Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Devlet

SABAH'TAN MEKTUP

SABAH, 17 Aralık 2013 operasyonunun ilk gününden itibaren tereddütsüz ve kararlı bir duruş sergiledi. Bu duruşumuzu, seçilmiş yönetime, dolayısıyla halk iradesine saygıya ve devletin tekliği inancına kesinkes bağlılığa dayandırdık.
Devlet üstüne ilk felsefi arayışı "Cumhuriyet" adlı kitapta anlatan Platon'dan bu yana tüm siyasal bilimciler ve tüm düşünürler "Devletin tekliği ve bölünmez bütünlüğü" ilkesinde tam bir görüş birliği içinde oldular.
Devleti monarşilerde kral ya da hükümdar temsil eder. Devletin yetkileri onda toplanır.
Devleti demokrasilerde ise seçilmiş iktidarlar temsil eder. Devletin yetkilerini halk adına seçilmiş yönetimler kullanır.
Dolayısıyla, seçilmiş iktidarların temsil ettiği devletin içinde seçilmemiş ve kerameti kendilerinden menkul asker-sivil bürokratların oluşturduğu "Derin devlet" olamaz,
Aynı şekilde, seçilmiş iktidarlarca yönetilen devletin içinde veya gölgesinde "Paralel devlet" diye bir yapı da olamaz. Asla! H H H Taaa en baştan beri yolumuzu aydınlatan ışık şu: Tek bayrak, tek milli marş, tek başkent, tek cumhuriyet ve TEK DEVLET.
Hiç kimse bizden bu ilkemizi çiğnememizi veya bu ilkemizden ödün vermemizi beklemesin.
SABAH her zaman "Tek Devlet"ten yana olacak.
SABAH her zaman demokrasiden yana olacak.
SABAH her zaman seçilmiş iktidarların evrensel hukuka dayalı yetkilerini kullanmalarının yanında olacak.
SABAH her zaman seçimle gelenin ancak seçimle gidebileceği -ki demokrasinin ruhudurkuralının yanında olacak.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA