Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

1.2 milyar euro yatırdı 1.000.000 Toyota üretti

Toyota Türkiye, Adapazarı tesisinde 1 milyonuncu aracı banttan törenle çıkardı. Toyota Motor Başkan Yardımcısı Okamoto, "Krizde bu rakama ulaşmak mutluluk verici" dedi

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye (TMMT) 1.2 milyon euro yatırım yaptığı Türkiye'de 1 milyonuncu aracın üretimini kutladı. Yeni nesil Verso, Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, Toyota Motor Corporation Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kazuo Okamoto ve Toyota Motor Europe Başkan Yardımcısı Hiroyuki Ochiai'nin katıldığı törende üretim hattından çıktı. Toyota Motor Europa Başkan Yardımcısı Hiroyuki Ochiai, Adapazarı'ndaki törende yaptığı konuşmada hem 1 milyonuncu aracın hem de yeni nesil Verso'nun seri üretiminin başlamasından gurur duyduğunu söyledi. Toyota Türkiye'nin Toyota'nın Avrupa'daki operasyonları arasında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Ochiai, "Bugün ulaşılan başarılar, çalışanların, tedarikçilerin ve diğer iş ortaklarının çabaları, bağlılıkları ve güçlü takım çalışması sayesinde gerçekleşti" dedi. Dünyada 100 yılda bir görülen çetin bir ekonomik kriz yaşandığını belirten Oichai, Türkiye'nin bugüne kadar birçok krizin üstesinden geldiğini hatırlattı. Toyota Adapazarı tesislerinin Avrupa'nın önemli üretim üslerinden biri olmasının yanı sıra üretimi ve ihracatıyla ülkenin de önde gelen şirketlerinden biri haline geldiği söyleyen Oichai, bugüne kadar yapılan ihracatın 12.5 milyar dolara ulaştığını kaydetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA