Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Muhtar Kent'in desteği lobilerin işini bozar

New York taksi ihalesinde finale kalan Karsan'ın işi çok zor. İhalenin sonuçlanmasına az bir süre kala, dört bir yandan saldırılarla karşı karşıya kalıyor.
İhaledeki rakiplerine üstünlük kuran Karsan, lobilerle mücadele ediyor.
Daha önce Taliban, El Kaide gibi suçlamalara maruz kalan Karsan, geçen hafta gazetelere verilen ilanlarla protesto edildi. Nükleer İran'a Karşı Birlik Derneği'nin New York'ta ücretsiz dağıtılan Metro gazetesine verdiği ilanda Karsan'ı İranla ticaret yapmakla suçladı.

Türk diyasporası

Karşıt lobilerin arkasında kimlerin olduğunu tahmin etmek zor değil. Peki bu lobiler iş başındayken bizim Türk diyasporası olarak adlandırılan Dünya Türk İş Konseyi ne yapıyor? Bildiğim kadarıyla hiçbir şey.
Hem de Konsey'in İstişare Kurulu Başkanlığı'nı yapan Muhtar Kent varken.
ABD'nin en etkili isimlerinden biri olan Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent'in desteği karşıt lobinin önünü kesebilir. Ancak, Kent davet edilmesine rağmen, geçen hafta New York'ta yapılan resepsiyona katılmadı.
ABD'deki gururumuz Kent, New York'taki gururumuz Karsan'a desteğini esirgememeli.
Kazanan Türkiye olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA