Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Otomotivin 'Kare As'ına hemşeri desteği

Türk otomotiv sektörünün kalbi Bursa, Adapazarı ve İzmit'te atıyor. Oyak Renault ve Tofaş, Bursa'da üretim yaparken, Toyota Adapazarı, Hyundai Assan ve Ford Otosan ise İzmit'te bulunuyor.
Otomotivin 4 kare ası bulundukları kentlerin ekonomisine büyük katkı sağlıyor. İstihdamıyla sosyal hayatı da şekillendiriyor.
Peki bu kentlerde yaşayan halk, seçimini hangi markalardan yana kullanıyor? Kentin ekonomisine katkı sağlayan markalara destek veriyor mu? 2010 yılı TÜİK binek araç kayıtları verileri, çoğu markanın üretim yaptığı kentte bir numara olduğunu gösteriyor.
Adapazarı'nda Toyota yüzde 14.3 pazar payıyla birinci. Onu yüzde 10.1 Opel, yüzde 7.4 ile Renault, yüzde 7.6 ile Hyundai, yüzde 4.8 ile Fiat izliyor.
Bursa'da Renault yüzde 15.1 ile birinci sırada bulunuyor.
Bursa'da üretim yapan ancak daha çok hafif ticariye ağırlık veren Tofaş ise yüzde 8.5 pazar payıyla binek otomobilde dördüncü sırada bulunuyor. Bursa'da Toyota yüzde 9.5 ile ikinci, Hyundai ve Ford ise yüzde 8.7 ile üçüncülüğü paylaşıyor.
İzmit Ford ve Hyundai'nin üretim yaptığı kent.
Ancak, burada Toyota'nın yüzde 14.2 ile birinci sırada yer aldığı görülüyor. O'nu yüzde 12.5 ile Ford yüzde 12.3 ile Renault izliyor. Hyundai'nin İzmit'teki pazar payı ise yüzde 11.8.
Sonuç olarak Kare As'a hemşeri desteği sürüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA