Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

'Hurdayı yoldan çekin'e Ankara'dan destek var

Turkuvaz Medya Grubu'nun 'Hurdayı yoldan çekin' sosyal sorumluluk projesi büyük ilgi gördü. Ömrünü tamamlamış araç sahipleri ve otomotiv sektörü temsilcileri mesajlarıyla projenin Türkiye için ne denli önemli olduğunu ortaya koydu.
Ankara da 'Hurdayı yoldan çekin'e destek verdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, geçenlerde SABAH'tan Mehmet Nayır'a konuştu. Ergün, eski araçların trafikten çekilmesi için iki aşamalı bir vergi düzenlemesi yapılabileceği mesajını verdi. Ergün, "Çevreyi kirleten eski araçların Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin yükseltilmesi, yeni ve çevreci olan araçlarda ise düşürülmesi gerekir. Eski aracını yeni bir çevreci araçla değiştirene de yeni aracı satın alırken Özel Tüketim Vergisi indirimi uygulanmalı" dedi.
Konu sadece Sanayi Bakanlığı'nı ilgilendirmiyor. Çevre, Sağlık, Enerji ve Maliye bakanlıklarının da ilgi alanına giriyor. Onların da bu konuya el atmaları gerekiyor. Duyduğuma göre özellikle Enerji Bakanlığı, enerji verimliliğini artırmak için çalışmalar yapıyormuş.
Turkuvaz Medya Grubu'nun dergileri de boş durmuyor. Para, Otohaber, automotor&sport da haberleriyle büyük katkı sağlıyor. Otohaber'in bu haftaki sayısında Volkan Demirkuşak'ın araştırması dikkat çekici. Habere göre, Türkiye yakıt tüketimi yüksek eski teknoloji araçlar yüzünden akaryakıta 18 milyar TL fazla ödüyor.
Sorun ortada. Çözüm ise zaten biliniyor. Bu proje Türkiye'nin çıkarına… Destek veren herkese teşekkürler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA