Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Sadece dolu yağınca çalışıp maaş alıyorlar

İnanın dünyada böyle bir iş yok. Sadece dolu yağdığında çalışıyorsunuz. Maaş oldukça dolgun. Dünyanın dört bir yanına seyahat ediyorsunuz. Üstelik, çalışmanız için adeta kapınızda yatıyorlar. Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Mustafa Bayraktar'la yaptığımız sohbette öğrendim böyle bir iş olduğunu.
Otomotiv firmalarının korkulu rüyâsı dolu yağmasıymış. Çünkü dolu, araç parklarında satılmayı ya da gümrükten çekilmeyi bekleyen otomobillerin kaportalarına büyük zarar veriyormuş. Dolunun araçlara verdiği zararı, orijinalliğini bozmadan onaran dünyada tek bir ekip varmış. Dünyanın dört bir tarafında doludan zarar gören araçları özel vakumlu aletleriyle, fabrikadan çıkmış gibi sıfır hale getiriyorlarmış. Ama bu ekip o kadar yoğunmuş ki, boş anlarını bulmak çok zormuş.

Gıcır gıcır yapıyorlar

Türk otomotiv firmaları bu ekiple yıllar önce tanışmış. Bir tarihte İstanbul'da yağan dolu, birçok markanın araç parkındaki otomobillere ciddi zarar vermiş. Ekip, zarar gören binlerce aracı, gıcır gıcır yapmış.
Küresel ısınmanın etkileri dünyanın dört bir tarafında kendini her geçen gün daha fazla gösteriyor. Mevsimler değişiyor. Yazın kar, dolu yağıyor. Yani sözünü ettiğim dolu ekibinin işleri artıyor. Yakında Türkiye'den de doluya müdahele ekibi çıkar diye düşünüyorum. Bu işte para var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA