Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Kriz ABD'de hırsızların alışkanlıklarını değiştirdi

ABD'de oto hırsızlarının gözdesi değişmiyor. Japon markaları, geçen yıl da en çok çalınan otomobiller arasında bir numara oldu. Hırsızların 'Top 10' listesinde 5 Amerikan, 5 Japon otomobili var. Geçen yıl en çok çalınan otomobil markası ve modeli 1994 Honda Accord oldu. Accord, geçen yıl da bu listenin birincisiydi.
Listenin ikinci sırasında 1998 model Honda Civic, üçüncü sırada ise 2006 model Ford pickup var. 1991 model Toyota Camry, 2000 model Dodge Caravan, 1994 model Acura Integra, 1999 model Chevrolet Pickup, 2004 model Dodge Pickup, 2002 model Ford Explorer, 1994 model Nissan Sentra, hırsızların gözdesi diğer otomobiller.
Önceki yıl Honda Civic, Toyota Camry, Ford F 150 pickup, Dodge Ram, Dodge Caravan, Chevrolet pickup, Acura Integra, Ford Explorer, Toyota Corolla en çok çalınan ilk 10 otomobil arasında yer alıyordu.
ABD'de yılda yaklaşık 1 milyon adet otomobil çalınıyor. Sigorta şirketlerinin yaptığı araştırmaya göre, hırsızlar bu otomobilleri parçalayıp, kullanılabilecek yedek parçaları satıyor. Listeye bakıldığında en çok çalınan otomobillerin marka ve modelleri çok fazla değişmiyor. Ancak, ABD'de yaşanan krizin etkisi çalınan otomobillerin model yıllarında kendini göstermeye başlamış. Daha fazla para eden, model yılı küçük otomobiller hırsızların gözdesi otomobiller arasına girmiş. Kriz hırsızların alışkanlıklarını değiştirmiş.
Türkiye'de yılda yaklaşık 15-20 bin otomobil çalındığı tahmin ediliyor. En fazla otomobil hırsızlığı İstanbul'da gerçekleşiyor. Hırsızların en çok tercih ettiği marka ve modellere ilişkin bir istatistik ise ne yazık ki yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA