Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

KOBİ'ler kendi filosunu kendi kuruyor

Filo kiralama sektörünün bugününe ve yarınına ışık tutmak amacıyla TEB Arval'in destek olduğu 'CVO Barometre 2012' araştırması sonuçları açıklandı. Sonuçlar filo kiralama sektörünün henüz daha yolun başında olduğunu ortaya koyuyor.
Araştırmaya göre, KOBİ'lerin yüzde 94'ü filo kiralama yöntemini bilmiyor. Hala kendi araçlarını satın alıyor.
Bu oran yıllar itibariyle düşüyor. 2011'de bu oran yüzde 97 seviyesindeydi. Geçen yıldan bu yana yüzde 3'lük bir düşüş söz konusu. Filo kiralama sektörü büyük şirketlerin itici gücü ile büyümesini sürdürüyor. Ama Türkiye ekonomisinin yüzde 90'ının küçük ve orta ölçekli işletmelerden oluştuğu düşünüldüğünde, filo kiralama sektörünün çok büyük bir potansiyele sahip olduğu ortaya çıkıyor.

BÜYÜK POTANSİYEL VAR

Türkiye'deki filo kiralama sektörü Avrupa'dakine kıyasla daha fazla büyüme potansiyeli taşıyor. Avrupa ile karşılaştırıldığında Türkiye'de daha fazla şirket, filosunu büyütmeyi hedefliyor. Firmaların filo kiralama yapmalarının en önemli sebepleri; aylık sabit maliyet, bütçenin kontrolü ve tüm servislerin fiyata dahil olmasını, ikinci el riskinden muaf olunması, idari iş yükünden kurtulmak olarak sıralanıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA