Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Mercedes, Romanya'da vites büyüttü

Otomotivde yeni yatırımları çekmek için dünyanın en iddialı teşviğine imza attık. Böylece otomotivde rekabet ettiğimiz ülkelerin bir adım önüne geçtik. Amaç, 2023 hedeflerine ulaşabilmek için yeni yatırımların Türkiye'ye gelmesi. Ancak, şu ana kadar beklenen olmadı. Yeni bir otomotiv markasını ne yazık ki ülkeye çekemedik. Yeni teşvik sisteminden, bizimkiler yani mevcut üreticiler yararlandı.
Geçenlerde dünyanın en büyük otomotiv markalarından birinin yanı başımızda yapmayı planladığı yatırımı duyunca büyük hayal kırıklığı yaşadım. Mercedes Romanya'da 300 milyon euroluk yatırımla vites üretecek. Üretim 2014'te başlayacak.
Mercedes geçen yıl da 800 milyon euro yatırımla Macaristan'da B sınıfı ve CLA modellerinin üretimine başlamıştı. Bir başka marka Volkswagen de yeni hafif ticari araç yatırımı için Polonya ve Türkiye arasında karar veremiyor. Kaliteli üretim yapıyoruz. Kalifiye işgücüne sahibiz. Maliyetlerimiz rekabetçi. Üstüne bir de 'yatırım yapmayanı döverler' dedirten cazip teşvik sistemimiz var. Ama ne yazık ki yeni yatırım çekemiyoruz. Burada bir yanlışlık var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA