Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Kızının adını dünya markası yaptı

Mercedes-Benz, Peugeot ve Volkswagen'de önemli tasarımlara imza atan Murat Günak, kızının adını verdiği elektrikli otomobil Mia'yı dünya markası yaptı. Günak'ın hissedarı ve baş tasarımcısı olduğu Mia, iki yıl gibi kısa bir sürede dünyanın dört bir yanında satılmaya başlandı.
Geçen yıl ortalarında önce Fransa ve Almanya'da satışına başlanan Mia, şu anda Belçika, Hollanda, İngiltere, Lüksemburg, İsviçre, Norveç, Tunus, Estonya, İtalya, Çek Cumhuriyeti'nin yanı sıra Güney Afrika, Kanada ile Pasifik Okyanusu'ndaki Yeni Kaledonya Adası ile Hint Okyanusu'nda bulunan Reunion Adası'nda satılıyor.

Uzakdoğu'ya açıldı
Mia'yı tüm dünyaya yaymayı hedefleyen Günak, Asya Pasifik pazarının kapısını açacak bir distribütörlük anlaşması daha yaptı. Japonya, Kore, Malezya, Avustralya pazarlarına girmeyi hedefleyen şirket, 2014'te 2 bin 500 araç satışı planlıyor.
Mia'nın iki yıl gibi kısa sürede gösterdiği başarı, yatırımcıların da dikkatini çekti. Focus Asia adlı bir fon, Mia'nın çoğunluk hissesini satın aldı. Şirket, şimdi elektrikli otomobiller dışında hidrojenli otomobiller için de çalışmalara başladı.
Biz ise hâlâ otomobil üretecek babayiğit arıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA