Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TARIK YILMAZ

Verdiğimiz rahatsızlık nedeniyle özür dileriz

Dikkatimi çekti. Son 1 ayda ekonomi basını olarak yaptığımız haberlerden birkaçını sizlerle paylaşayım dedim. Bakalım bana katılacak mısınız?
THY, Barcelona futbol kulübünün ana sponsorlarından biri oldu. Messi, Puyol, Guardiola THY'ye, İspanyollar küplere bindi. Nasıl olur da milli bir havayolunu tercih etmez bu Katalanlar diye!
Mösyö Sarkozy, ekonomik gerçeğe karşın (Türkiye'de üretmek 1400 dolar daha ucuz) 2013'te banttan çıkacak Clio 4'ün üretimi "Türkiye'ye gidiyor" diye yaygara kopardı. Üretimin yarısını (aldığımız bilgiler "Çoğunluk Bursa'da üretilecek" diyor) feda etti ama yine de üretimin bir kısmını Fransa'da tutmayı başardı.
Rusya ABD'nin klorlu tavukları yerine Türkiye'yi tercih edeceğini açıkladı. Enerji konusunda da Ruslarla yakınlaşma çevrede dikkatle izleniyor.
Bunlar son 1 haftanın özeti. Devam edelim...

Körfez dizikolik oldu
İspanyol (Air Comet, Futura), Japon (JAL), İskoç (Flyglobespan) havayolları birer birer batar,
Avrupa'nın havayolları (British Airways-Iberia, Belçikalı Sabena-Virgin, Air France-KLM) iflas bayrağı çekmemek için birbirlerine sarılıp birleşirken Türkiye'deki havayolu şirketlerinin artan yolcu sayısı merak ve endişeyle seyrediliyor.
Gübre ihtiyacı için girdi sağlayan Gübretaş, İran'da hammadde sağlayacağı fabrikayı özelleştirmeden satın aldı. Hem bölge hem de ülkede önemli bir pazarı ele geçirme fırsatı yakaladı.
TPAO yurtiçi günlük 47 bin varil hampetrol üretimini yurtdışında katlamak üzere.
Beyaz eşyada rekabeti kendi firmalarıyla başaramayan Avrupa, Türklere karşı G. Kore kartını kullanmaya çabalıyor.
Türkler Körfez'i dizikolik yaptı. Gümüş dizisinin yakışıklısı Kıvanç Tatlıtuğ'un Körfez'deki hayranları mağaza açılışlarında bir fotoğraf çektirmek için kuyruk oluşturuyor.
828 metre ile dünyanın en uzun binasını yapan Dubaililere inat Suudi Arabistan talimat verdi: 1 kilometrelik bina yapılacak. Yapım için davet edilenler arasında kim var? TAV İnşaat.
Devam edelim...

Türklere ilgi tavan yaptı

Körfez'de Türk müteahhit ve yöneticilere ilgi her geçen gün artıyor. Dubai'de bir mühendis Hintliyse bin 500 dolar, Türkse 5 bin, İngiliz ise 7 bin dolar alıyordu. Alıyordu diyorum çünkü üç hafta önce gittiğimizde Dubai'deki krizin sorumlusu İngilizler ülkeden kaçınca Türk profesyonele ilginin tavan yaptığını anlattılar.
850 milyar doları yöneten dünyanın en büyük fonlarından biri olan Abu Dhabi Investment'ın başındaki Şeyh Mansur, Türk bakan, işadamıyla basına kapalı toplantılar yapıyor. Batı sermayesi yakınlaşmadan huzursuz.
Orta Asya'da artan Türk etkinliği de kimsenin dikkatinden kaçmıyor.
Örnekler çoğaltılabilir. Ama uzun sözün kısası şu: Çevreye verdiğimiz rahatsızlık için özür dileriz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA