Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YASEMİN TAŞKIN

Sezer, Roma'da trafiği aksatınca çok üzüldü

Türkiye'de makam aracını kırmızı ışıkta durdurarak trafiğe uyan Cumhurbaşkanı Sezer, Roma ziyaretinde İtalyan polisinin geçişi için yolları kesip, trafiği aksatmasına üzüldü

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer dün sabah Roma'nın popüler Belediye Başkanı Walter Veltroni ile sıcak bir görüşme yaptıktan sonra, Cumhurbaşkanlığı sarayında düzenlenen "Türkiye, 7000 Yıllık Tarih Sergisi"nin resmi açılışını yaptı. Serginin Napoli'deki Kraliyet Sarayında (Palazzo Reale) da tekrarlanması düşünülüyor. Açılışta Kültür Bakanı Atilla Koç da hazır bulundu. Öğlen İtalya Başbakanı Romano Prodi ile bir çalışma yemeğinde biraraya gelen Sezer, ikili ilişkilerin yanısıra Türkiye'nin AB süreci, bölge sorunları gibi konuları görüştü. Sabah Venedik meydanında Meçhul Asker Anıtı'na çelenk koyan Sezer, daha sonra yerel saatle 9.30'da Veltroni'yi makamında ziyaret etti. İkili birlikte Roma ve Helenistik çağa ait pek çok değerli eserlerin yer aldığı Capitolini Müzesi'ni gezdi. Sezer'in Roma'ya indiği 8 Ocak tarihinde, İtalyan polisinin yolda aldığı güvenlik önlemleri nedeniyle trafiğin aksamasına üzüldüğü öğrenildi. Ankara'da kırmızı ışıklarda makam arabasını durduran Sezer için Ciampino Havaalanı'ndan Roma'ya dönerken İtalyan polisinin trafiği kapaması üzerine, vatandaşlar protesto etti. Corriere della Sera gazetesi de Roma trafiğinin aksayacağı ve halkın mağdur olacağını yazdı.

FERZAN ÖZPETEK DE KATILDI
Önceki gece İtalyan Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano Sezer onuruna verdiği yemekte NATO ittifakı, AB ittifakı ve barış gibi temalara değinirken Sezer bir kez bile AB ve Avrupa'dan söz etmedi. Ünlü yönetmen Ferzan Özpetek de yemeğe katıldı. Son filmi "Satürn'e Karşı"nın miksaj çalışmalarına başlayan Özpetek, "Bu filmimden çok memnunum" dedi. İtalyan Meclisi Başkanı Fausto Bertinotti'nin eşi Lella Bertinotti de Ferzan Özpetek'e iltifat etti. Bayan Bertinotti "Filmlerinize bayılıyorum, size hayranım" derken Özpetek'i bir akşam yemeğe çıkmaya davet etti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA