Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Sıra Schuster'de...

Simao Sabrosa ilk hazırlık maçında sertlikten yakındı. Hem Türkiye Ligi'ni hem İspanya Ligi'ni yakından izleyen biri olarak Simao'ya hak veriyor musunuz?
Günümüz futbolundaki kuralları geçmişle kıyasladığımızda hücum oyuncuları lehine çok büyük bir değişim var. Şu anda hücum futbolunu destekleyen ve hücum oyuncularının lehine oyun kuralları var. Bu anlamda da baktığımızda sertliklerden yakınmak çok da mantıklı gözükmüyor. Tabii bunları hazırlık maçları için söylemiyorum. Bu konuda hazırlık maçlarını ölçü almamak gerekiyor. Esas belirleyici olan resmi maçlardır.

Zapotocny'i satan Schuster, Ferrari'yi de Antalya kampına götürmedi. İlk yarı oynamayan Sivok, İbrahim Toraman ve Ersan ikinci yarıda 3 kulvarda mücadele edecek Beşiktaş'ın defans hattı için yeterli mi?
Beşiktaş'ın ikinci yarıdaki kadrosunu göz önüne aldığımızda büyük ihtimalle yabancı haklarını hücum hattında kullanacaklar gibi görünüyor. O anlamda da defans dörtlüsünün Türk oyunculardan oluşması muhtemel. Sonuçta böyle karar verip bu transferleri yaptıysanız savunma anlamında da gardınızı almış olmalısınız. Demek ki Schuster Türk oyunculardan kurulu olan savunma hattını yeterli görüyor ki bu transferleri gerçekleştirdi.

ALMEİDA BELİRLEYİCİ OLUR
Fatih Tekke ve Bobo gözden çıkartıldı. Almeida ve Nobre forvet hattında yeterli mi?
Sağlam bir Nobre ile Almeida üç kulvarda mücadele edecek olan Beşiktaş'a yeter kanaatindeyim.
Yeter ki ikisinden de istenen verim alınabilsin. Bu da biraz teknik adam mahareti gerektiriyor. Belki zaman zaman Nobre kullanılacak ama ilk adam olarak Almeida'yı görüyoruz.
Simao'nun nasıl oynayacağını kestirebiliyoruz ama bence Beşiktaş'ın ligdeki yeri açısından en belirleyici Almeida'nın performansı olacak.

Beşiktaş'ın elinde Aurelio ve Necip varken kiralık olarak gelen Fernandes transferi gerekli miydi? Bu lüks müdür?
Fernandes genç bir oyuncu. Sadece 6 ay için olduğunu düşünmüyorum. Fernandes'ten istenen verim alındığı taktirde bu oyuncuyla ilgili uzun vadeli planlar yapılabilir.
Ancak şöyle bir durum var ki bu transfer Necip'in forma şansını çok azaltacak. Burada teknik direktör tercihi önemli. Buna hiç bir zaman lüks olarak bakmamak lazım.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA