Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Sadece sistem olmaz

Beşiktaş gibi Galatasaray için de ligde artık yapılması gereken iki şey var... Birincisi, lig dördüncülüğü hedefini hiç küçümsemeyip bunun için oynamak. (ki dünkü maçtan sonra çok gözüküyor Galatasaray için...) İkincisi de gelecek yıl için oyun ve oyuncu yapısı oluşturmak.
Bunu bir hedef olarak koyamazsanız, hedeften uzaklaşınca bu tip takımlarda konsantrasyon sağlamak çok zor olur. Dünkü Galatasaray takımının görüntüsü de aynen böyleydi. Oyunu 1-0'a getirdiler belki ama oyunun bütününde kalamadılar.
Futbolda bir sistem oluşturmak ve o sistem içinde oynamak çok önemli. Ama bu oyunun içine bireysel beceri katamazsanız, etkili olma ve kazanma şansınız yok. Galatasaray'ın bu yönde gerçekten eksikliği var. Kafasında kale düşüncesi olmayan Kazım, iyi oyuncu olmasına rağmen kenar özellikleri bana göre olmayan Stancu ve hiçbir şekilde üretken olamayan bir orta saha... Galatasaray bunun sıkıntısını ligin başından beri yaşıyor.
Futbolda bir oyuncu için mevki seçimleri çok önemlidir bazen. Çok doğru kararlar vermeniz gerekir. Dün de Sabri'yi orta sahada oynatma düşüncesi, belki o bölgeye bir dinamizm kazandırır ama Sabri'nin verimliliği düşecektir. Çünkü Sabri'nin çabukluğundan sağ bekte faydalanmak çok daha gerçekçi. Tıpkı dün Serkan Kurtuluş'un oynadığı bölgeden büyük zaaflar verişi gibi Galatasaray'ın.

FUTBOLUN GERÇEĞİ
İstanbul Büyükşehir Belediye'ye gelince; hep Galatasaray karşısında başarısız olduğu söylenen takım, gerçekten ikinci yarıda çok net bir oyunla kazanmayı başardı. Bu galibiyet İstanbul BŞB'nin ligdeki hedeflerini daha yukarılara çekmiştir sanırım. İstanbul BŞB'nin her zaman dengeli kontrollü bir oyun yapısı vardır. Buna İbrahim Akın ve Gökhan Ünal'ın da etkili oyunları eklenince, ikinci yarıda skoru rahat rahat buldular.
Teknik direktör olarak basın toplantılarıyla, demeçlerle ne kadar kendinizi ifade etmeye çalışsanız da, esas olan sahada kazanmaktır. Bunu başaramazsanız, sözlerinizi dinleyen çok fazla kişi bulamazsınız etrafınızda. Bu da bir futbol gerçeğidir.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA