Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Havutçu rahatlar

İlk 11'den ziyade kadro genişliği için yapılan bu transferler, teknik direktör Tayfur Havutçu'nun elini rahatlatacak

Egemen hem stoper hem sol bekte kullanılabilir. Veli-Tanju için Avusturya Ligi ölçü olamaz. Gidenler kayıp değil

Mustafa Pektemek hakkında aldığım izlenimler çok olumlu. Bebe'nin neler vereceği hücum zenginliği için önemli

Transfer sezonunun şampiyonu olan Beşiktaş'ın stratejisini nasıl buldunuz?
ŞAMPİYONLUĞU
hedefleyen takımlara baktığımızda; en çok sayıda transfer yapan (Egemen, Sidnei, Tanju, Veli, Burak, Mehmet, Mustafa ve Bebe) Beşiktaş. Bu oyuncuların çoğu, ilk 11'den ziyade kadro genişliği için Beşiktaş'a transfer edildi. Genç oyuncuların alınması ve bunların olası iyi performansı Beşiktaş'ın geleceği için önemli. Yabancı bolluğu yaşayan Beşiktaş'ta genç ve gurbetçi transferleri, Tayfur Havutçu'nun elini rahatlatacak. Havutçu kaliteli alternatiflere sahip olacak. Ben geçen sezon sonunda söylemiştim "Beşiktaş iyi Türk oyuncuları bulmak zorunda" diye... Bu doğrultuda gurbetçi oyuncular transfer edildi. Veli Kavlak- Tanju Kayhan Rapid Wien'de göz önünde olan isimler. Ama Avusturya Ligi ile Türkiye Ligi bir değil. Avusturya'daki performansları ölçü değil.
İbrahim Toraman- Sivok'a sahip savunma hattına Egemen ve Sidnei dahil edildi, Ersan'ın bonservisi alındı. Yorumunuz?
EGEMEN
Beşiktaş'ta geniş alan savunmasında kalacak. Kapalı oynamayacak bir savunmada Egemen'in performansı akılları kurcalıyor. Elbette deneyimiyle fark yaratacak. Hem sol stoper hem de sol bekte kullanışlı bir oyuncu. Tanju ile birlikte İsmail'in yerine sol bekte zaman zaman şans bulacak. İbrahim Toraman geldiği günden bu yana (2004) Beşiktaş'ın hep banko stoperi olarak görüldü. Tayfur Havutçu'nun da tandemde Toraman seçimiyle sezona başlayacağını düşünüyorum. Sağ bek için şu an üç alternatif gözüküyor: Ekrem Dağ, Rıdvan Şimşek ve Roberto Hilbert. Ben Hilbert'i favori görüyorum.
Guti yeni sezonda da takımın saha içi lideri mi olmalı?
BİR
oyuncunun saha içi liderliğine soyunabilmesi için önce oynama devamlılığı olmalı. Lider dediğimiz oyuncu, o takımda her zaman oynayabilen, belirleyici oyuncudur. Tabii ki Guti oynadığı zaman faydalı olabilir ama devamlılığı her zaman soru işareti. Söz konusu liderlikse, geçen sezonun son bölümündeki futbolu ve fizik kalitesi, Fernandes'i ön plana çıkarıyor. Tam bir orta saha oyuncusu. Oyunu iki yönüyle de başarıyla oynuyor. Ama... 25 yaşında böylesi bir oyuncudan Valencia'nın neden bu kadar çabuk vazgeçtiğini anlamıyorum.
Hakan Arıkan, Erhan, Nobre ve Bobo ayrıldı. Ferrari de yolcu...
BU
oyuncuların hiçbirini kayıp olarak görmüyorum. Sadece Hakan'ın boşluğu doldurulmalı. Beşiktaş gibi bir takımın üç üst düzey kalecisi olmalı.
Mustafa ve Bebe transferleri için ne düşünüyorsunuz?
MUSTAFA
Pektemek'i Genç Milli Takım'dan, 16-17 yaşından bilirim. Daha sonraki lig performansı hakkında ligdeki diğer hocalarla konuştum ve olumlu izlenimler aldım. Bu anlamda Mustafa Pektemek'i ben de merak ediyorum. Bank Asya 1. Lig'den gelen Mehmet Akyüz de alternatif. Tabii Bebe'nin neler vereceği, hücum zenginliği açısından çok önemli. Beşiktaş seviyesindeki bir takımın en az 3 net santrforu olmalı. Galatasaray'ın santrfor sıkıntısı ve son üç sezondaki başarısızlığı unutulmamalı.

KAPASİTESİ ARTACAK
24 saat yaşayacak bir stat yapmayı planlayan Beşiktaş yönetimi, stadın yeri ve tarihi dokusu nedeniyle Anıtlar Kurulu'ndan onay alamıyor. Daha önceki başvurusu gerekli düzenlemelerin yapılması için geri gönderilen siyah-beyazlı yönetim, yeni projeye onay alır almaz çalışmalara başlayacak. İçinde alışveriş merkezi ve otopark olması planlanan yeni İnönü Stadı'nın kapasitesi de 42 bine çıkarılacak. Beşiktaş, stadının yıkılması halinde gelecek sezon maçlarını Galatasaray'ın stadı TT Arena'da oynamayı istiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA